ОНБ НЕ ИСКА ДВА ВИДА ИЗБОРИ НА ЕДНА И СЪЩА ДАТА

Партия „Общество за нова България” е единствената дясна партия, която не подкрепя идеята за провеждането на изборите за европейски парламент и парламентарните избори на една и съща дата. ОНБ се обявява срещу самоцелното променяне на Конституцията на страната, само заради конюнктурния интерес на няколко изчезващи политически формации. Това се казва в декларация на партията разпространена в медиите. Младите политици изтъкват няколко основни мотива за решението си. Според тях при сливането на двете дати  има голяма опасност отново да се възпроизведе състава на настоящия парламент, който се характеризира с най-ниската обществена подкрепа в историята на страната, непредставителност, липсата на морални и идейни различия вдясно и  политическо номадство.

Разделянето на датите на изборите наистина ще даде краткосрочен превес на БСП и ДПС, но дългосрочно има шанс да започне смяната на политическия елит в център-дясното политическо пространство, пише в декларацията. ОНБ са категорични, че за съжаление към днешна дата и БСП и ДПС са непреодолим политически фактор. Тези формации, които театрално искат една дата, за да спестят пари на данъкоплатците всъщност са коалционни, удобни и безопасни именно за социалисти и депесари, пишат още от партията.
В ОНБ си задават и  няколко риторични въпроса – коалиционните им партньори от НДСВ  ще влязат ли пак в коалиция, независимо от мнозинството, ако отново попаднат в парламента, кого и как ще представляват остатъците от десните партии, ако и този път прескочат бариерата, както и чии интереси ще обслужва движение „Напред”.
В заключение от „Общество за нова България” казват, че страната ни няма интерес от нов парламент, като сегашния. Изборите на различни дати ще позволят изчезване на едни и евентуална поява на нови политически субекти. Ако някой не отива да гласува и не е активен гражданин – нека се сърди само на себе си.  Накрая обаче страдаме всички, пише още в текста.
 
 Цялата декларация може да видите на адреса на партията: www.onb.bg
 
 


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

ИМАМ ЕДНА МЕЧТА!

ЗА ДРАСТИЧНИ МЕРКИ СРЕЩУ ПРЕСТЪПНОСТТА СЕ ОБЯВИХА ОТ ОНБ

БЪЛГАРИЯ Е НАША, А НЕ ВАША!

ПАРКИНГИ И ГАРАЖИ СОФИЯ – ПЕЧАТНИЦА ЗА ПАРИ*

ТАКИВА ЛИ СМЕ , КАКВИТО НИ ВЪЗПРИЕМАТ?

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1996

Posted by on февр. 5 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.