ОНБ НАСТОЯВА ДА СЕ ЗАСИЛИ КОНТРОЛА ВЪРХУ ГРАНИЦАТА

Според ръководството на дясната партия последствията в момента са нараснала престъпност, нови емигрантски вълни, незаконен трафик и намаляващ авторитет на държавата 

 

За политическа партия „Общество за Нова България” е тревожен факта на растящия брой публикации в медиите за нарушения, свързани както с контролнопропусквателните пунктове по границата, така и с нелегалния трафик по сухоземната й част. Това се казва в декларация на ОНБ, разпространена до медиите. От ръководството на партията припомнят, че след приемането на България за член на Европейския съюз границата ни с Република Турция стана външна граница за целия Европейски съюз. Тя е и изключително важна геополитическа точка на пътя между Европа и Азия.

В тази връзка дясната партия настоява правителството да вземе спешни мерки за засилване на контрола върху границата. Още повече, че гарантираната стабилност на външната граница на Европейския съюз ще е най-важното условие за присъединяването на страната към Шенгенското пространство, се казва още в документа.

Според ОНБ в противен случай рискуваме да се превърнем в периферна зона на Европейския съюз, която да играе ролята на буфер между две цивилизации. Проблемите, които вече носи отслабеният контрол, са нараснала престъпност, нови емигрантски вълни, незаконен трафик, намаляващ авторитет на държавата, се изброява в декларацията.
 
Пресцентър ОНБ:  www.onb.bg
 


Последни публикации:

ПОРЕДНИЯT СЛУЧАЙ НА УЛИЧНО НАСИЛИЕ ПОКАЗА, ЧЕ НЯМА БИВШИ ПРЕСТЪПНИЦИ – Калоян МЕТОДИЕВ

БЕРЛУСКОНИ РЕАГИРА ОСТРО СРЕЩУ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЗАРАДИ ГРУБАТА Й НАМЕСА

КОМУНИЗЪМ И ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ 1944 – 1989 – доц. Михаил Груев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2578

Posted by on окт. 8 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.