ОНБ ИСКА ВЪВЕЖДАНЕ НА ДВЕ МЕРКИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ИЗБОРНИТЕ ИЗКРИВЯВАНИЯ

От политическа партия „Общество за нова България“ разпространиха декларация в която отбелязват, че е  изключително тревожен факт, че изборният процес в България почти е загубил смисъла си. Изборите се свързват с машинации, търговия и натиск. Технологията взима връх над политиката и състезанието на идеи.

От ОНБ смятат, че две мерки биха имали оздравителен ефект върху изборния процес и демократичната система:

1.    Изграждане на преброителни центрове в 28-те областни града на страната. Запечатаните урни селдва да се отварят в присъствието на журналисти и наблюдатели при пълна прозрачност, за да не могат да се манипулират бюлетини и да се преправят цели протоколи. Броенето се предава онлайн.

2.    Въвеждане на задължително гласуване за всички български граждани от навършване на пълнолетие до пенсионна възраст. Така ще се преодолее отчуждението на хората от политиката и ще се неутрализира ефекта от търговията с гласове.

От 2013 България навлиза в 5 годишен непрекъснат изборен цикъл. От неговото честно и пълноценно провеждане до голяма степен зависи развитието на страната и оттам качеството на живот на нейните граждани, завършват от партията.
ПП „Общество за Нова България“

25 юни 2012

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4576

Posted by on юли 2 2012. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.