ОБРАЗИТЕ НА ДЕЦАТА И ЖЕНИ В РЕКЛАМНАТА КАМПАНИЯ ЗА ЗАСЕЛВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ С „БЕЖАНЦИ“

Emigrnati jeni i detza

Вихри се медийна офанзива, която да неутрализира нарастващото обществено недоволство срещу неограничения прием на нелегални емигранти – „бежанци“. Централно място в тази офанзива се отделя на образите на децата и жени, представяни като символи на невинност. Целта е събуждане на състрадание. С масирана пропагандна кампания на българските граждани се внушава чувство на дълг и отговорност. Цели се нашенецът да забрави, че най-богатите държави в света не приемат сирийци като бежанци (Саудитска арабия, САЩ, Китай, Канада, Русия, Катар, Япония, Оман, Австралия…), а богатите европейски страни сложиха квоти за прием (Германия, Австрия, Франция, Швейцария, Норвегия). Правозащитниците мълчат по този въпрос.

Все по-очевидно става, че много от жените и децата идващи в България са от семейства на бойци сражаващи се на страната на Ал Кайда. Тези мъже ще имат право да дойдат при съпругите си в България, след като последните получат бежански статут. Чрез бежанските статути на практика се получава българско гражданско и се създава огромна маса бъдещи избиратели.

Не може български политици и анализатори с лека ръка да обясняват, че няма заплаха за националната ни сигурност и да представят всичко в бели краски. В Африка има цели военни отряди от деца, в Сирия има деца снайперисти.  В Афганистан обучението на деца за талибани е традиция от десетилетия. Децата по такива места често са част от военните конфликти. Още в началото на сирийския конфликт  жени участваха във въоръжените действия, и от двете страни, а скоро във Волгоград стана поредният терористичен акт извършен от жена, която взриви цял автобус. Твърдението, че щом едно лице е жена или дете, то няма никакви рискове за бъдеща терористична дейност са несъстоятелни. Вече се изтъква, с цел приспиване на общественото недоволство от нелегалната имиграция, колко голям е броят на децата от Сирия дошли у нас. Прави се манипулация, като не се дава процента деца сред цялата маса регистрирани и нерегистрирани нелегални имигранти. По този начин се получава грешна  представа  за реалния процент деца.

Освен това образите на децата се използвани като своеобразен медиен щит, който да приспи всякакви притеснения за националната ни сигурност.  Може би втората цел на тези внушения е хората да забравят, че децата порастват и стават големи. По време на интифадата палестинците използваха децата като жив щит, изпращайки ги на предна линия на сраженията. Сега наблюдаваме нещо като медийна интифада срещу естествената реакция на съпротива на българския народ, спрямо плановете за заселване на държавата ни от големи маси нелегални имигранти, обявени от лобисти и политици  за бежанци. Може да очакваме лобистите за заселването на България да усилят медийната обработка на общественото мнение с нови материали за това, колко много невинни жени и деца идват у нас.

Медийните манипулатори отклоняват вниманието на обществото от това, че единственото, което България трябва да прави е да принуди Турция, която взе 100 млн. евро от ЕС за бежанците, да се грижи добре за тях, да не им прави условията им лоши, за да искат те да идват тук, и незабавно да арестува всички каналджии, които необезпокоявано действат на нейна територия. България трябва да връща незабавно всички нарушители в Турция и да възстанови перфектно функциониралата система за гранична охрана, действала до 2000 година. Всички медийни адвокати на заселването и манипулативните им пропагандни кампании трябва да бъдат разобличени.

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8154

Posted by on дек. 3 2013. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.