ОБЕДИНЕНИ В ОМРАЗАТА

От седмица на българския книжен пазар е една крайно интересна и провокационна енциклопедия на световното левичарство. „Обединени в омразата” (издател ИК МаК) на Джейми Глазов дава подробно, увлекателно и отлично документирано обяснение за едно от най-загадъчните явления на нашето време: съюзът между левицата и световния джихад. Книгата е задължителна за американските и европейските политици, които трябва да осъзнаят ислямските планове и стремежи за тоталитарно господство, убедително разобличени от Глазов.

Предговор

Договорът между Хитлер и Сталин от август 1939 г. веднага даде възможност на Райха да завладее Полша, доведе до Втората световна война и раздели левицата в Европа и Америка по границите, предвидени от Оруел – за стремежа към цялата власт. Левичарите, които бяха преди всичко тоталитаристи, подкрепиха Сталин, въпреки, че това означаваше да подкрепят и нацистка Германия. …Джейми Глазов увлекателно разказва за седемдесетте години, които последваха – от края на 30-те до битката за левицата в западните демокрации. …Историческите аналогии обикновено не са полезни, ако се използват механично, но сътрудничеството между нацисти и сталинисти в края на 30-те със сигурност е повлияло на много от героите на автора.
Има няколко кандидати за нацисти в силната проза на д-р Глазов. Най-драматичната прилика се налага от само себе си – това са днешните крайни ислямисти – шиити и сунити.
Призивите на президента на Иран Ахмадинеджад, Израел да бъде „изтрит от лицето на земята”, със сигурност напомнят за Холокоста, очертан в „Моята борба” и после осъществен на практика. Иранската Революционна гвардия силно напомня за кафявите ризи на Хитлер. …Исканията за регионално господство на иранския режим несъмнено са като условията, поставяни от хилядолетния Трети райх.
Сунитските ислямисти също са част от една голяма държава. Уахабистката доктрина, която те проповядват, е общо взето като тази на  „Ал Кайда” – смърт за шиитите, евреите, хомосексуалистите и религиозните отстъпници, и безмилостно потисничество над жените. Двете доктрини, различаващи се само по тактиката, искат света да бъде командван от теократична, тоталитарна диктатура – халифат. Враждата между уахабизма и „Ал Кайда” е смъртоносна, но не е заради ценности. Доктрините яростно се сражават само за едно – кой да подчини човечеството на Халифа.
…Ислямисткият антисемитизъм е толкова яростен отчасти и заради пряката връзка в 30-те и 40-те между нацизма и основателите на ислямизма. Основателят на Ислямското братство Хасан ал-Банна и мюфтията на Йерусалим, Амин ал-Хусейни*, са преки помагачи на Айхман и Химлер в планирането на Холокоста.
…Ислямистите са сегашните наследници на нацистите, но кои са днес сталинистите? Кои са последователите на западната  левица, подкрепила пакта между Хитлер и Сталин и до нападението срещу СССР с удоволствие работила заедно с другарите си от тоталитарната десница срещу демокрацията и свободата?  
Отговорите на тези вълнуващи въпроси са в тази смела и обогатяваща интелекта книга.

Джеймс Улси /Директор на ЦРУ, 1993 – 1995/

–––––––––––––––––-
* Амин ал-Хусейни е организатор на есесовска дивизия, наречена „Ханджар”, съставена от 20 хил. мюсюлмани. Дивизията се сражавала в Босна през войната. Ал-Хусейни е ментор и чичо на Ясер Арафат. /бел прев/

 Превод: Огнян Дъскарев

Премиерата ще се състои на 27 януари 2011 от 18,30 ч. В книжарница Хеликон на бул. „Патриарх Евтимий” 68. Предлагаме ви част от предговора към книгата на бившия директор на ЦРУ Джеймс Улси.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИЗЛОЖБА ПО СЛУЧАЙ 25 ГОДИНИ ОТ СМЪРТТА НА МАРК ШАГАЛ

НОВАТА КНИГА С РАЗГОВОРИ С ПАПА БЕНЕДИКТ ХVІ

ОТКРИВА СЕ „МЕСЕЦ НА НЕМСКАТА КУЛТУРА“ В СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА

ШЕГИТЕ НА ДЯВОЛА ИЛИ МАЛКАТА ТЕРЦА НА САТАНАТА

СОФИЯ ДИША

МЛАДЕНКА ЛАНДЖЕВА: ИКОНАТА Е СВЯТ ОБРАЗ

ОНЯ ОТ ШЕСТО

АНА ПАПАДОПУЛУ: ЧУВСТВАМ СЕ КАТО В РОМАН НА ДОСТОЕВСКИ

ЛЮБОМИР НЕЙКОВ: ХУМОРЪТ НИ ОТИДЕ НА КИНО – В КИНОСАЛОНИТЕ С ФИЛМА “МИСИЯ ЛОНДОН”

РЕСТАВРАТОРИ ОТКРИХА КОЛЕКЦИЯ ОТ 300 ГОДИШНИ ОБУВКИ В СТЕНА НА ГОТИЧЕСКИ ЗАМЪК

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3610

Posted by on ян. 25 2011. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.