НЯМА ЛИ КОЙ ДА РАЗКОПАЕ ПОД ПРОЗОРЦИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ?!


В 21 век във всеки по-голям град в България има поне по една проблемна дупка, която стои незастроена с години поради някаква обективна или субективна причина. В случая поводът да обърнем внимание на тази тема е изкопани трап в центъра на Русе през далечната 1999 година. Това обаче съвсем не е прецедент.Хем сме вече в Европа, а хем и доста далеко от нея… Не може в законодалството на една страна -членка, каквато сме вече втора година, да не се допуска никъде намеса на държавата или общината при такива случаи. В такава “патова ситуация”, като каквато я определя дори главният архитект на града Симеон Рангелов, не изпада само община Русе. Изпада държавата.

Не може от междусъседски отношения да зависи средата, в която живеят стотици други хора. Не може държавата и общината да гледат отстрани и да цъкат с език, само защото теренът е частен и видите ли, не могат да се намесят по закон. А законодателни инициативи се предприемат все по- често само когато някой го касае пряко. Остава да се надяваме поредната такава смърдяща дупка да цъфне под балкона на някой от управниците, за да предприемат нещо и в тази посока.

 

Мария Иванова

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1011

Posted by on апр. 24 2008. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.