НЯКОЛКО ПРИЧИНИ И НАЙ-ГОРЕЩАТА ЛЮБОВ ДА ИМА СТУДЕН КРАЙ

Какво се случва, когато ви кажат, че любовта ви вече не е толкова силна, че да поддържа връзката ви?

Неотдавнашно изследване направено от трима австралийски изследователи има претенцията, че е открило какво може да се направи, за да се намали вероятността от раздяла.

Факторите, които изследвали включвали възраст, пари, деца и цигари. Ако това ви звучи повече като сапунена опера, отколкото като рецепта за щастлива връзка, не бързайте да правите изводи. Точно това установили учените. Любовта сама по себе си не е достатачно условие за една връзка.

Изследователите наблюдавали близо 2500 двойки в продължение на 6 години. Те били или женени или живеели заедно. Накрая сравнили характеристиките на тези, които останали заедно и тези, които се разделили.

Данните показали, че факторът възраст засяга дългосрочното щастие. Например, мъж, който е 9 или повече години по-възрастен от партньорката си е два пъти по-застрашен от раздяла с нея. Това се отнасяло и за мъже, които се обвързвали сериозно преди 25 годишна възраст. 

Те взели под внимание и въпросът дали родителите на мъжа са разведени и по-ниския доход в дома, който е един от основните фактори за разяла.  Друг важен фактор, който не се забелязва и който води до раздяла е ако единият партньор пуши, а другия не.

Така и най-силните връзки, когато нямат съвпадение по възраст, страдат от финансови проблеми, нямат деца и някой от двамата пуши, а другия не, крият риск от студена раздяла. Така че решавайте проблемите един по един, за да запазите връзката ако не толкова гореща, поне топла докрай.
 
По информации на радио Холандия

 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

НЯКОГА, НЯКЪДЕ СИ… УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ

ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

СТРАХОВЕТЕ В ЛЮБОВТА

АТРАКТИВНИ ПОДАРЪЦИ ЗА 14 ФЕВРУАРИ ЗАЛИВАТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ ДЕВА, РИБИ, ВЕЗНИ

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ КОЗИРОГ, РАК, ВОДОЛЕЙ, ТЕЛЕЦ, СТРЕЛЕЦ, ОВЕН

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2405

Posted by on авг. 2 2009. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.