Нулева толерантност

Чудя се ние ли сме най-големите глупаци, та все си избираме най-некадърните управници и помагаме на най-големите неблагодарници. За управниците е ясно – избираме ги, псуваме после вкъщи и после пак избираме същите.

За тия, на които помагаме ми е мисълта днес.
За тия, които наричаме братя. За тия, за които нашите дядовци си оставяха семействата и умираха по чукарите в Македония. За тия, на които даваме паспорти – демек гражданство.
За тия, на които в най-трудните ни години дадохме танкове. Танкове, които те препродадоха. Украинците пък им дадоха хеликоптери, които последваха същата съдба.
Сега гробовете на българските офицери и войници са обругавани. Български паметници са осквернявани. Българите днес там са бити и унижавани както и башибозуци не са го правили.  Е, каква е тази Македония?! Защо помагаме и сме добри, а ни хулят като най-долна измет?
Питам се  дали най-романтичната част от българската история е наистина толкова романтична. Кървища, убийства по села и градове, кланета и рекет….. Не може югославските репресии и университети да изличат зова на кръвта. Или нима може?!
Болката им за признаване на ОМО – Илинден у нас е ясна. Тя не само не трябва да се лекува, а дори напротив. На ОМО и на всички помислили си за сепаратизъм трябва безкомпромисно да се счупи гръбнака. Ако се остави това цвете на злото да поникне, както искат от Хелзинския комитет, в България ни чака вълна от убийства, кървища и атентати. Докато е малка змията, трябва да се смачка. После само ще замитаме след тях. Ако ги оставим, ще се  превърнат в ЕТА или ИРА. Ще убият няколко кмета, полицая и съветника из Благоевградско и ще дадат повод на властта за още повече разходи, правомощия и в крайна сметка за превръщането на България в полицейска държава.
Заради нахалното си и неблагодарно поведение Македония трябва да бъде наказана. Първата стъпка са икономически санкции за Скопие и затягане на визовия режим. Да видим тогава кого ще наричат български псета и кого медиите им дружно ще заливат с гнусна пропагандна помия.
Време е да им стане ясно, че са изправени пред огромни вътрешни проблеми с бившето албанско малцинство, което вече е мнозинство, и да се занимават с нас не е никак добре за тях. С влизането си в ЕС България се превръща в икономически и политически лидер в региона и може би това  кара много македонци да си припомнят, че са българи.
Крайно неадекватно е и поведението на нашето правителство. То, разбира се, не е виновно. То си има архитект и бащица. Посещението на Първанов при подполковника от Външното разузнаване Пламен Атанасoв преди време разбуни духовете в цял един столичен квартал.  Атанасов е работил дълги години по Македонския въпрос и е тесен специалист по тази проблематика. Президентът очевидно го е посетил във връзка с антибъларските настроения през последната година там и навярно няма нищо общо с неговата работа с ДС под псевдонима Гоце. Прави впечатление, че до този момент Първанов няма адекватна и ясна позиция по въпроса. Халал да ви е – избрахте си го! (Даже и разни, които се представят за десни и апелираха да го подкрепим).
Решението е едно: икономически санкции, визови ограничения и край на айляшкото раздаване на паспорти. Нулева толерантност, защото кучето скача според тоягата.

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

Добитъкът на Европа

ЗА НАС И СВОБОДАТА…

ПРАЗНИЦИ, ПРАЗНИЦИ – БЪЛГАРСКИ ДЕЛНИЦИ

РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО

Държавата срещу шофьорите

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=23

Posted by on ян. 16 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.