НИТО БИРА, НИТО СОК…, А ВОДАТА КАК Е?

49-годишен мъж е с изгаряния на гърлото след като е пил бутилирана бира, съобщиха вчера от „Пирогов”. Пациентът бил приет в Клиниката по токсикология, след като консумирал жадно от пивото и усетил, че започва да му пари на гърлото. При анализа на съдържанието на питието е установено, че съдържа химическа основа.

Това за съжаление не е първата и единствена подобна новина. Съвсем скоро друг мъж-варненец бе отпил от бутилиран сок на бензиностанция, след което съдбата му бе същата. Токсикология, изгаряния, в следсвие на химическа основа.

Колко още подобни случая трябва да бъдат регистрирани, за да се вземат мерки спрямо бутилираните храни и напитки. Контрол явно няма и дори най-доказалия се корифей в PR-a министър Мирослав Найденов няма как да отрече това. Иначе не можем да оспорим – знае какво да говори и е факт, че народът харесва сладките му приказки. За държавен стандарт в салама, млякото, сиренето и всички останали продукти жадуват всички ония, които с носталгия помнят кога е имало такъв и какъв е бил тогава вкусът на кренвирша.

Само че в новосъздадената Агенция за контрол на храните, вместо да си свършат работата, сформираха нов скандал. Едва два месеца след учредяването й, двама от нейните служители вече са арестувани за подкуп. Ей затова правим ние агенция и нови министерства у нас – да крадем. А в същото време скоро може и да няма какво да контролират, ако хората от страх почнат да пият само вода. А между впрочем тя безопасна ли е? Ако идва радиация?
 

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТРИ УСЛОВИЯ, ЗА ДА НЕ СМЕ ХРАНИТЕЛНИЯТ БОКЛУКЧАРНИК НА ЕВРОСЪЮЗА

КОНСУЛТАТИВНИЯТ СЪВЕТ ПО НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ МЕЖДУ АВТО-УИКИЛИЙКС И КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ

ИЗЛИЗА ЛИ ДЪРЖАВАТА ОТ КОНТРОЛ

ДА ВЪРНЕМ ПОЛИТИКАТА В ПОЛИТИКАТА

БИСЕРИ

ТЕРОРИЗМЪТ КАТО ИЗПИТАНИЕ ЗА ТВЪРДОСТТА НА БЪДЕЩИТЕ РЕШЕНИЯ

ЗА ВАЖНИТЕ И ОЩЕ ПО-ВАЖНИТЕ НЕЩА В ЖИВОТА…

ИСТИНСКА ИСТОРИЯ НА ИСТИНСКИ ЙОРДАНОВДЕН

АКО СИ VIP ИМАШ ПО-ГОЛЕМИ ШАНСОВЕ

ЗАПОЧНАХА НИ

СТРОЕЖЪТ НА ЗАТВОР ВЪВ ВОЛУЯК БЕЗ ДЕБАТ ЩЕ ДОНЕСЕ НОВИ КОНФЛИКТИ НА ВЛАСТТА

ПРОМЯНА В СТАНДАРТА ИЛИ ЧЕРНА СТАТИСТИКА

АЛЛАХ АКБАР ВЕЧЕ И В СОФИЯ

ТАВАНЪТ НА КОМПЕТЕНТНОСТ НА УПРАВЛЯВАЩОТО МНОЗИНСТВО СТИГА ДО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

ОТ НЕБЕТО ИДВА ХИМИЯ – СКРИТА ИСТИНА ИЛИ ЯВНА ЛЪЖА

В ДЕНЯ НА ОХРАНИТЕЛЯ* ПЪРВАНОВ СТАРТИРА НОВО ОФ

ПРАВИТЕЛСТВОТО ГУБИ ПОСОКАТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3739

Posted by on мар. 16 2011. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.