НИКОЛАЙ КОЛЕВ – БОСИЯ: НИТО В МВР, НИТО В ДАНС Е ЯСНО НА КАКЪВ ПРИНЦИП СЕ ПОДБИРАТ ХОРАТА

КАК МОЖЕ МИНИСТЪР ДА КАЗВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА МАФИЯ? АКО ИМАЛО МАФИЯ В БЪЛГАРИЯ НЯМАЛО ДА ИМА ИНВЕСТИЦИИ. В ИТАЛИЯ ИМА МАФИЯ, НО ТАМ ИНВЕСТИЦИИТЕ СА В ХИЛЯДИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НАШИТЕ. В АМЕРИКА СЪЩО.

Николай Колев-Босия е роден на 4 май 1951 г. в Стара Загора. Учил е  руска филология в СУ. Работил е в куклен театър “Стара Загора”, заварчик в строителството, дърводелец. Автор на епиграми и стихове против Тодор Живков и БКП преди 1989 г. Заради тях лежал два пъти в затвора и  изселван неколкократно. Бил е журналист, правозащитник, а сега има своя консултантска фирма в областта на маркетинга и проектирането. Баща на 5 момичета, най-голямата е на 35 г., най-малката – на 5 г.

Какво става с МВР, г-н Колев?

С МВР..? За сега нищо не става, тъй като аз не знам, какво трябва да стане, за да стане нещо то трябва да се обяви най–напред. И не само МВР. Вече има и Държавна агенция за националната сигурност (ДАНС). И двете институции по-скоро до момента никой не знае те по какви програми работят. За да работи нещо трябва да се знае каква е целта, какъв е пътят, какви са инструментите и хората, които работят с тях. Това нещо при нас не се знае, не е обявено и даже аз не знам дали на някого в главата има идея за какво съществуват тези двете институции.

Проблемът е там. Вторият проблем, който следва от първия, е това, че финансирането не е прозрачно, не се знае къде потъват парите. Става дума за големи пари. Третото нещо е, че в момента на практика няма никаква инспекция върху тези две институции и аз имам впредвид от специалисти, от експерти. Като пример мога да кажа, че Института по психология, който е създаден да прочиства редиците на тези две институции от хора, които работят за противната страна, за престъпниците, за мафията. Единственият начин да бъдат прочистени, това е чрез полиграф. Това нещо не се ползва, напротив, полиграфа (детектор на лъжата) все още се ползва за отстраняване на неудобните хора. Изпращат ги на психотест, скъсват го и го освобождават от МВР, за да не пречи на другите да крадат и да грабят. В момента, нито в МВР, нито в ДАНС някой е казал на какъв принцип се подбират хората.

Общо-механично събраха три институции в ДАНС, това са Национална служба за сигурност, Военно контраразузнаване и Финансово разузнаване. Събраха ги механически и казаха това е новата агенция. Имало закон. Да, закон го има, но нека да определят задачите на всеки човек поотделно. Къде са персоналните задължения на всеки един от работещите там. Защото това нещо го няма и затова вътре има хора, които са в затвора. Аз съм дал пример и пак ще го дам, това е да кажем полковник Цанев, подполковник Панайотов от ВКР, работят и двамата в ДАНС, но те няколко пъти са хващани на канал за контрабанда на авиодвигатели на хиликоптери. На място са хващани и от икономическа полиция и от НСС. Вътрешни сделки, покриват ги и сега работят в ДАНС. Какво ще работят в ДАНС? Те винаги са работили или за себе си, или за тия над тях или за престъпници. Какво доверие може да имам аз в ДАНС? Нека да им извадят досиетата най-напред, че вътре е пълно със стари ченгета, които са били служители на ДС. Самият полк. Сертов, който е шеф на ДАНС е работил за 2-ро главно управелние. Васил Киров, който е шеф на финансовото разузнаване той преби човек, преби началника Нихат Зия в колата и го вмениха на една невинна жена. За толкова години той във финансовото разузнаване са хванали милион и половина – може ли да си представите. В същото време шефът на следствието Бойко Найденов казва в България има мафия, основно парите се перат в строителството. Има мафия, има пране на пари, а шефа на прането на пари стои и не върши никаква работа.

МВР – те още не знаят какво да праят с ДОИ и ДОТИ – две основни служби. Една от идеите е да правят нова агенция. С какви задачи ще е тя. Това означава още администрация. Колкото повече хора знаят, толкова по-малка е вероятността да запазят нещо в тайна. Нямат концепция нито шефа на МВР, нито шефа на ДАНС и по-точно неговия пряк началник министър-председателя. Те си нямат си понятие какво ще правят. Стига се дотам, че полк. Сертов, по повод за Свиленград, аз съм дал в ДАНС информация за 6 канала, а оттам пълно мълчание. Сертов казал, че нямали агентура в тоя край. Ами като нямаш агентура си подаваш оставката. Кой да ти направи агентура – Кольо Босия ли? Ако аз направя агентурата, аз ще искам да съм на неговото място.
Незнаят какво да правят и с ГДБОП. Казват тук тамe ще има ГДБОП. Това е много глупаво и много нецелесъобразно, защото за да се проведе една акция трябва да имаш пълно познание за местността, да имаш агентура, която оперативно да организира нещата. Ако има тука, а ако стане там нещо. Какво ще правят – ще стоят и ще гледат с бинокъла. Хора непрофесионалисти – имам предвид и Миков. Как може министър да казва, че в България няма мафия? Ако имало мафия в България нямало да има инвестиции. В Италия има мафия, но там инвестициите в хиляди пъти повече от нашите. В Америка също. Напротив. Руската мафия в момента е най-силната. В Китай и Япония да не би да няма мафия. Има. Не може един министър, нищо че е токущо избран да дрънка такива глупости. Нека да каже какво става с МВР?

Какво става с НРС? Какво правят? По цял ден бъркат по компютрите, игрички играя или четат нещо си. Аз не мога да разбера, тогава за какво ги държат. Интернета, дали си в България, Италия или на Северния полюс е един и същ. Аз мога да си чета тука. Няма командировки, високи заплати, плащане на имоти в чужбина.

Нека каже новият министър какво ще прави с Пожарната и Охранителната полиция. Какво прави пожарната в МВР? Да не би в МВР да стават пожари? Стават по населените места. Явно че да бъдат оперативни пожарните команди, трябва да бъдат на подчинение на общинските администрации. Това е ясно като 1 и 1 е 2.

Охранителната полиция – защо друг трябва да и бъде началник, като изобщо не вижда какво става в общините. Живеем със същите структури и на всичкото отгоре и със същите хора още при комунизма.

Правя брифинги на които изкарвам документи, които уличават висши държавни служители в престъпления. Колегите от големите медии въобще отказват да публикуват документи, които представям. Затова когато получа информация директно я давам в Брюксел и резултатите са налице. Нека бъде война. Аз предварително кой ще загуби и то много. Да не говорим, че част от тях ще загубят и живота си, защото тази бандитска обстановка, която създадоха… Те няма да се отърват от отмъщението на наемните мутри, наемните чиновници. Те да се страхуват.

Аз например поръчах една концепция за Министерство на здравеопазването. В момента там работят по щат 290 човека, на практика са 376. Тоест щата не се спазва. В документа, който получих се казва, че за 81-ят човек няма какво да работи. Това е без регионалните структури. Администрацията е раздута невероятно.

Сега права концепция за Министерството на Просветата. Там пък какво е?А Министерство на Отбраната, Правосъдието…. Навсякъде.

 

(следва продължение … )

 

Oчаквайте разкрития за агентурно минало, корупция, политика и скандали


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

 

ЗАДАВА СЕ НОВ БЕЗМИСЛЕН ТЕРОР ПО ПЪТИЩАТА

КАК МОЖЕ ЖИВОТЪТ ВИ ДА СЕ ОБЪРНЕ С КРАКАТА НАГОРЕ ?  

ТАТЯНА ДОНЧЕВА: ТРЯБВА ДА ПРИКЛЮЧИМ С МУТРEНСКИЯ ПЕРИОД

 

СКАНДАЛНО ПИСМО ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СЪС СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

 

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1079

Posted by on май 15 2008. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.