НИКОЛАЙ КОЛЕВ-БОСИЯ: КЪМ АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ РЕСПЕКТ ИМА ДОРИ ТИМ, ЕДНА МНОГО МОЩНА ГРУПИРОВКА

ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО НАПРАВИ, ЗАЩОТО НЯМА КАПАЦИТЕТ

Господин Колев, през месец август миналата година пред Общество.нет Вие пръв в България огласихте публично прякора на Алексей Петров – Трактора. Сякаш сте знаели какво ще се случи?
Станиславски казва, че, ако има пушка в първо действие, в трето дейтвие тя ще гръмне. Нещата са ясни-там, където има потенциално нещо да стане, то става. Няма начин, не може да се избегне. Същото нещо е и в политиката.  Сложихме на отговорни постове некомпетентни хора и у нас няма политик, останал 20 г. в политиката. Той е приключил окончателно или се влачи като пребито куче.
 

Кой е всъщност АлексейПетров? Работил ли е за държавата, внедрен ли е бил в ъндерграунда или последният го е внедрил в службите, чий покровител е бил и кой го е покровителствал? Въпроси, въпроси…?
Алексей Петров не е сложна фигура. Тези, които са го избрали и разчитали на него, в момента се чудят какво да правят, тъй като той е определено от избраните. Той е помак от Тетевенско, а значителна част от тези хора нямат самочувствие, комплексирани са. В същото време обаче имат енергия да ръгат напред. И това е той. Интелектуалният му багаж определено не е голям, но волята му е много силна. Правим в момента всъщност психоинтелектуален портрет на Трактора. Той е по-скоро трактор, отколкото интелект. Даже това, че е доктор на науките не означава кой знае какво. Да не говоря пък за книгите му. Едната му я написа генерал Стоян Андреев и доколкото ми е известно, не му е платил още. Така че относно интелектуалните му качества всичко е ясно, но в същото време има много организационни. Волеви и амбициозен е, и затова е избран. Бил е барета, малко е работил в Шесто, той няма качества за там. Той си е, както руснаците имат една дума, солдафон, от солдат. Значи каквото му кажат, това прави.
Той е комплексиран и за да прикрива комплекса си , прави неща, които един нормален човек никога не би направил. Жесток е! Имам някакви данни за това, че е участвал в разстрел, като оставим това, че уж бил заловил шпионин, имам сведения, които не съм ги проучил до края, за един германец, който се опитал да бяга през границата, навремето преди 10-ти ноември. Възможно е той да е участвал в инцидента, но това е в сферата на догатките.
Срещу Алексей Петров има няколко атентата. Срещу мен защо няма атентати? А срещу Вас има ли? Явно, че тук става дума за ъндерграунд. За този разстрел, за който толко много се приказва-при басейна, има две версии. По-вероятната е, че хората на Йоца Амстердама са го гърмяли за несвършена работа, т.е. да го извадят от затвора. Другата версия е, че е стрелял един шиптар, когото той е пребил и човекът търси отмъщение.
И двата случая са показателни, че Алексей Петров дълбоко е свързан с ъндерграунда.
Другото, което е изключително важно е, че шефът на  на управление B на НСС, полковник Николай Начев, скандално изгонен от там, отиде моментално да работи при Трактора. И сега е един от арестуваните. Той, изнесе изключително много информация със себе си, а Петров е нямал основание да я получава.

Мисля, че генерал Атанасов каза че Станишев e назначил Петров за неформален лидер на ДАНС…
Генерал Атанасов да си стои на аканото дупенце, той е много дребен изпълнител, за да взема отношение по този въпрос. И трябва да мълчи, защото той назначи Трактора.

Къде го назначи?
Назначи го на прикритие.

Да разбираме ли, че службите са го внедрили в мафията?
Когато става дума за това кой кога и къде е внедрил, трябва да се прави разлика между офицер на прикритие и агент на прикритие. Агентът е от ъндърграунда и действа дълго време, а офицерът работи с него, но се включва накрая, в реализацията на самата операция. Не можеш с години да бъдеш офицер на прикритие, това го няма в световната практика. Алексей Петров няма реализация и това на практика какво означава? Това е най-вярното доказателство, че той няма нищо общо със службите, той е работил за себе си и най-малко е защитавал корпоративни интереси. Той завзе много голяма територия, към него респект има дори ТИМ, една много мощна финансова и всякаква групировка.
Друго нещо, което прокуратурата и службите не свършиха, е разкриването на опита за убийство на Огнян Стефанов. Той беше пребит пред ресторант “Кипарис”. Буквално на десет метра от него, на отсрещната страна на улицата е охранителната фирма на Алексей Петров- “Спартак секюрити” и ресторантът е на първа линия на охраняваната зона, има и камери за наблюдение. Защо никой не извика Алексей Петров на разпит? При това той имаше и мотив за саморазправа с Огнян Стефанов, така че и версия сочеща него би трябвало да има. И до сега не се изясни кой е поръчал тизи опит за убийство.

Алексей Петров ли е върхът на пирамидата, има ли и други престъпници, с които е работил?
Не. Обаче той е върхът на организационната пирамида. Не на интелектуалната, не на финансовата. Той е изпълнителят, а мозъкът е над него.

Изплува името на Филчев. Какво ще се случи с него?
Съществуваше една много интересна симбиоза. Главният прокурор Филчев, бившият шеф на баретите, когото изгониха, Славов и Трактора бяха една група. И Филчев, който е един луд човек, престъпен, разбира се,  като изпаднеше в депресия, веднага тичаше в басейна “Спартак”. Аз имам записани датите, на които е бил засичан там.
Филчев отърва кожата, но той, доколкото е известно, определено има пръст в убийството на прокурора Колев и много вероятно на Надежда Георгиева. Истината е, че аз запознах случайно Филчев и Георгиева в ресторант “Синия лъв”. Филчев тогава все още беше заместник-министър на правосъдието. Започнаха да работят заедно, после те се запознаха с Алексей Петров и т.н.

А каква е връзката на Алексей Петров с политиците? Има ли нещо общо с проекта РЗС?
Яне Янев е негов продукт. Но… връзката му с Надежда Михайлова, когато беше шеф на СДС тепърва ще се нищи. Ами, че той за малко да стане шеф на Националната служба за сигурност. За една бройка! Затова смятам, че с неговият арест си отиват най-малко три политически кариери: Гоце, Яне, Надето. Да не говорим, че той имаше връзки и с БСП, Станишев и т.н.
Станишев да го допусне до ДАНС при положение, че биографията му я знае Цвятко Цветков, който е шефа на сигурността на БСП?!? Нещата са пределно ясни. Защо не го спряха, защо не го озаптиха? Защото той е бил сложен вътре с някаква друга цел.

Какво означава този арест за ДАНС? Разбра се, че и Хамстера се е предал…
Това може да се тълкува в няколко посоки. Едната е, че има натиск отвън за да се разчисти малко криминогенната обстановка в България. Но когато се прави такава значителна операция, тя няма само една цел. Втората е, че Петров е твърде компрометиран като мафиот, както и обкръжението му и трябва да се изхвърли, за да се сложи нов, чист човек. Подозирам дори кой  ще го замести. Един човек с генералски прякор. Който знае, ще се досети. Трябва да се знаят езици… тъй като той не се показва на светло, от време на време се казва, че е приятел с тоя, приятел с оня, обща фирма имали и т.н. Той е под водата, далдисал е и не се показва. Според мен няма друг,който да  има такива капацитети.
Трета причина за тази смяна, са лични работи. Трактора има неблагоразумието да посегне на авторитета на действащи политици, на висши хора от изпълнителната власт, което българинът не прощава.

Прокуратурата и съдът ще съумеят ли да докажат всички събрани факти или пак ще влезе в сила знаменитата фраза на Борисов-ние ги хващаме, те ги пускат?

Ако тръгне по правилния път, ще може. Но Велчев няма да може, определено. Той е човекът, който не става и за младши прокурор. Той трябва да си подаде оставката и вероятно ще го направи, защото няма капацитет.

Какво е значението на тези арести за обществото? Казваме ли си, най -сетне…
Подозирам едно бързо развитие, в смисъл че сметките при ареста са едни, но общественото отношение е в състояние да промени хода на нещата и към този арест да се прибавят други, които не са планирани, които дори не са замислени. И… чорапът ще се разплете. Сега да видим какво ще стане с Галевите. Това е много интересно! Подозирам, че е възможно Галевите лекичко да отпаднат от полезрението и да си останат пак с амфетамините, да останат основни играчи там.

Ще излезе ли Алексей Петров от ареста?
Не, няма да го пуснат, дори заради личните му нападки срещу действащи политици. Службите от десет кладенчета вода ще донесат, но няма да го пуснат. А ако са намерили начин да се доберат до целия му архив, само заради него ще си лежат той и най-близките му, стой та гледай. Да не говорим за Мургина. С прекалено много хора е обвързан Трактора и няма как поне една от връзките му да не се разплете. Но пак казвам, че нещата ще излязат извън контрол. Като имам пред вид и службите, и прокуратурата как обичат да се хвалят, че и изпълнителната власт начело с Бойко, ще се напишат неща, които повече не могат да бъдат върнати. Пуснаха духа от бутилката и той не може да се вкара обратно.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ИЛИAНА БЕНОВСКА: ЗАД ОПИТИТЕ ДА СЕ ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА НА РАДИО К2 СТОЯТ ПРЕСТЪПНИ НАМЕРЕНИЯ

КУХАТА СЪЩНОСТ НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА

СЛУЧАЯ СПАСКА МИТРОВА ПРОДЪЛЖАВА ДА БУНИ ДУХОВЕТЕ

КОШМАРЪТ С ДЕТСКИТЕ ЯСЛИ В СОФИЯ ИМА НОВИ ИЗМЕРЕНИЯ

ТРУД УЛИЧИ ПРЕСЦЕНТЪРА НА ПРАВОСЪДНОТО МИНИСТЕРСТВО В ДОЛНА ЛЪЖА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ ЗА БУЛГАРТАБАК, ВРЪЗКАТА НИКОЛАЙ БАРЕКОВ – ЯНЕ ЯНЕВ И ОТВЛИЧАНИЯТА

СЪС СТАРИТЕ КУРТИЗАНКИ, АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ” СИ ОСТАВА СЪЩИЯ БАРДАК ОТ ВРЕМЕТО НА ДЕБЕЛИЯ И ЦАЙСА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2926

Posted by on февр. 12 2010. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21044 лв
 CHF =  1.72899 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.20773 лв
100  RUB =  2.50532 лв
 USD =  1.66185 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.