НИКИ ВАСИЛЕВ ДА СИ ЗАВРЕ ФЛАШКАТА В…*

Най-често споменаваното име по българските граници тези дни е това на министър Николай Василев. През последната седмица КПП-тата Калотина и Капитан Андреево са буквално блокирани, но не от сръбска и турска страна, а от системата за граничен контрол въведена от юпито Николай Василев.  На Калотина турски гастербайтери връщащи се от  Европа, летуващи (дано не за последно) унгарци, чехи и словаци, българи, немци и т.н натъпкани като животни се редяха по 8-10 часа, за да влязат в България. Атмосферата – скандали за място на опашките, заплахи, уморени малки деца (държани 8 -10 часа в кола), огромно количество задушливи газове, закъсали от прегряване и с изтощени акумулатори коли, мръсотия и т.н. И всичко това заради анти-корупционната система с флаш паметта. Никъде по европейските граници няма такова нещо! Никъде! Министърът-реформатор да си прегледа записите от камерите и да види за какъв ад иде реч.

Щял да бори корупцията?! Ако имаше поне малко корупция хората щяха да минават за нула време, да не изхабят толкова пари за бензин, да не страдат децата им, да не замърсяват околната среда, да не губят часове наред, да не откачат от  нерви…  Митничари и гранични полицаи бяха пред срив от напрежение и постоянното надуване на хиляди клаксони в знак на протест срещу българската страна. Ако вместо да разрешиш един проблем създаваш по-голям, то неиминуемо убеждаваш всички в предимствата на предишния. Това не е реформа, а контра-реформа! Василев трябва да си види от учебниците от университета словосъчетанието – човешки фактор. Чипове, камери, компютри –  човешкия фактор е непреодолим.
Да не говорим за образа на България, която някой наскоро сравни с тоалетна. В този ред на мисли тоалетните на сръбската граница са безплатни, а на българската по 50 евроцента. И това си е форма на корупция. Като нямаш избор.
Прав е един турчин, който не издържа и блокира бариерата с крясъци и жестовe как навсякъде удрят печата и минаваш, а тука чакаш часове, и накрая ти прибират пари (показано с потъркване на пръсти). Българин от Кюстендил подкарал каравана, емигрант от 1971  вика с цяло гърло: „ Какво е това? Шест бариери, флашки – Берлинската стена нямаше толкова. Ники Василев да си завре флашката...”.
Предполагам, че имаше предвид носа.
 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

АЛЕКСАНДЪР КАРАКАЧАНОВ: ОЧАКВА НИ УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ Е ТЮРЛЮГЮВЕЧ

ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА: СИНЯТА КОАЛИЦИЯ Е НОВАТА АБРАВИАТУРА НА ПАРТИЯТА НА ИВАН КОСТОВ

ВОЛЕН ТАЙНО В РУСЕ, ЗАГЪРБВА ПАРТИЙЦИТЕ СИ

ИЗБОРНИТЕ БРОКЕРИ В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

КАТО НЕ СТАВА С ПОДЛЕЗИ – ТВОРЕТЕ НАДЛЕЗИ!

ЖОРЖ ГАНЧЕВ: КАДРОВИЯ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ИЗЧЕРПАН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2346

Posted by on юни 29 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.