НИЕ ИДВАМЕ

Инан Тюркмен, второ поколение мюсюлманин австро-турчин, е човекът от новините през последните дни заради противоречивата си книга „Ние идваме” (Wir commen) в която твърди, че бъдещето на Европа е турско „независимо дали ви харесва или не”.

Както пише в международните издания, тезата на господин Тюркмен е, че „Независимо дали вие (европейците) харесвате или нехаресвате нас (турците)… независимо дали ни искате или неискате в Европейския съюз, нашето влияние в Европа нараства. Ние ставаме все по-многобройни. Ние сме по-млади. Ние сме по-амбициозни. Иконимиката ни се развива все по-бързо. Ние сме по-силни.

Супер!

В интервю за виенския вестник Ди Прессе, господин Тюркмен казва, че е решил да напише „Ние идваме” след като му запарило под якичката, когато излязла последната книга за мюсюлманската имиграция на прословутия немски икономист Тео Сарацин. Писмото на Сарацин разгневи емигрантите и немюсюлманите сред тях. „Не искам внуците и правнуците ми да живеят в предимно мюсюлманска страна, където турския и арабския са широко използвани, жените носят забрадки и ритъмът на деня се определя от призивите на мюезина”, пише той в него. 

И какво от това? Нима мюсюлманите искат техните внуци и правнуци да живеят в предимно християнска страна, където се говорят основно западни езици, а жените и мъжете са горди, че денят им преминава под биенето на църковните камбани?

В изключитено противоречивото есе, озаглавено „Младите германци се нуждаят повечет от турците, отколкото турците имат нужда от вас”, публикувано от Файнейншъл таймс Германия, госпoдин Тюркмен пише: „Утехата ни е, че турското влияние в Европа нараства и вие европейците не може да направите нищо, за да го спрете… Скоро дори няма да го осъзнавате, защото отчасти ще сте станали турци… В бъдеще луничките ще бъдат изключително рядка гледка в Европа. Изводът е: Бъдещето принадлежи на Турция”.


 Инан Тюркмен позира с книгата си за австрийската преса
 
Нищо от това не е изненадващо. В последно време доброто настроение и високите дози самочувствие на турците, се виждат в културната продукция като филми, сапунени сериали и книги, направени от турци за турци, които преливат от нарастващата нова гордост.

Любопитно ми е, защо много по-многобройните индийци, китайци и бразилици не мечтаят да направят страните около тях индинйски, китайски и бразилски. Ще се харесат ли на турците мечтите на господин Тюркмен за турцизация на Америка, Африка и други след като турцизират Европа? Кога цялата земя ще стане турска?

Може би трябва да дам още някое оръжие на господин Тюркмен, в случай че пожелае да го използва в друга своя научна статия, която да напише за международно издание: най- високията човек на планетата е турчин. А също така и човекът, който стреля срещу папата, после се провъзгласи за месия, а наскоро отиде на поклонение до Мека. Ние също така можем да се похвалим с челно световно място в нарушаването на граждански свободи и правата на жените.

Начело сме на всяка европейска класация за нарушени права. Номер 1 сме в Европа по смъртни случаи на пътя и на работното място. Икономиката ни може да расте бързо, но все още сме на европейското дъно по доход на глава от населението. Отделно можем да се гордеем, че от всички 35 хиляди обвинени в тероризъм по света, 15 хиляди са в турски затвори.

Не казвам, че господин Тюркмен е такъв, а просто, че известният автор на в. Хюриет Ахмет Хакан (завършил училище за имами) написа в понеделник: „ние имаме комплекс за малоценност спрямо чужденците от Запада”. Това предположение е от компененцията на учени социолози и психолози, а аз не съм ескерт.

Но господин Тюркмен внимавайте с вашите горди демографски факти и фигури, защото Турция може да стане кюрдска, преди Европа да се турцизира.

И престанете на гледате твърде много прекраните продукции като Завладяването 1453, Сюлейман Великолепния и Долината на вълците. Общото чувство на еуфория, особено, когато е неоснователно, не е донесло добро на турците.

в. Хюриет Нюз / Турция

 
Съвременен европейски град
 
 Още по темата:

ЗАЩО ТОЧНО НАЙ-ТОЛЕРАНТНАТА ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯ Е СРЕЩУ ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН – Калоян МЕТОДИЕВ
 

ФРЕНСКИТЕ ПРЕДГРАДИЯ СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА И СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ ИСЛЯМА

ДЮНЕРЪТ НЕ Е САМО ХРАНА, НО И ВИД КУЛТУРЕН СИМВОЛ

 ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ: ОПИТЪТ ЗА НАТИСК ВЪРХУ МЕН БЕШЕ НЕУСПЕШЕН

ХАРЕСВА МИ ДА ОСТАРЯВАМ – ПОГЛЕДНЕТЕ УИНСТЪН ЧЪРЧИЛ – Найджъл ФАРНДЕЙЛ

ИЛИ РЯЗКО ЩЕ СЕ СМЕНИ КУРСА ИЛИ НЕЩАТА МОГАТ ДА ПРИКЛЮЧАТ КАТО ПРЕЗ ЗИМАТА НА 1997 – Калоян Методиев
  

НАЙ-ВЕЛИКИЯТ УРОК ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ: ПРОМЯНАТА НЕ ВИНАГИ ОЗНАЧАВА ПРОГРЕС – лорд Нормън ТЕБИТ

ГЪРЦИЯ И ГЕРМАНИЯ ИГРАЯТ ОПАСНА ИГРА, КОЯТО НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА – Даниел Ноулс

НЕ МЕ ОБВИНЯВАЙТЕ – СПЕЧЕЛИЛ СЪМ СИ ПОЧИВКАТА – Джок МОРИСЪН
  

ЗАЩО ТОЧНО НАЙ-ТОЛЕРАНТНАТА ЕВРОПЕЙСКА НАЦИЯ Е СРЕЩУ ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ШЕНГЕН – Калоян МЕТОДИЕВ
  

НЕООСМАНИЗМЪТ И СЪРБИТЕ – проф. д-р Дарко ТАНАСКОВИЧ
  

ГУБИ ЛИ КОНТРОЛ АМЕРИКА – Пат БЮКЯНЪН 

АРАБСКАТА ПРОЛЕТ ДОНЕСЕ ШЕРИАTAФранк ГАФНИ
  

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4377

Posted by on мар. 23 2012. Filed under Анализ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.