НЕ РЕЖЕТЕ КЛОНА, НА КОЙТО СТОИТЕ

Световна финансова криза има. И рано или късно ще потропа здраво и на нашата врата. Станишев тръби как кризата може и да ни подмине заради излишъка и стабилната банкова система. Може и да е така. Но бизнесът вече я усеща. И не му е никак леко. Хубаво е да му се влезе в положение. Не да се насъскват с невероятна злоба данъчни, разни служби, проверяващи, репресиращи и т.н срещу него. Арогантността на бюрокрацията е пословична. Излишекът не е дошъл от държавата, а от частния сектор.

Вместо да не му се пречи, а защо не и да му се помага, му се вменяват нови и нови и нови правила, наредби, проверки. На държавния и общински служител почти му е все тая от финансовата криза. Накрая на месеца му дават заплатата. Може и да е мижава, но си я взима. Ситият трудно вярва на гладния. А повечето бизнеси изнемогват. На главата им висят осигуровки, данъци, кредити… Незнам доколко разумна политика е да обявиш, че цял мандат си толерирал бизнеса и сега било време да плаща. Или да викаш медиите на всеки строеж или магазин и да громиш пред камерите мръсните частници, които не издават касови бележки. Е пенсионерските гласове ще ги прилъжете пак. Те са и най-много. И на служители си. Но ако притиската бизнеса той ще спре да ви пълни хазната. Просто защото няма откъде. А така силна икономика и държавни служители с високи доходи не се създават.  В противен случай цялата работа ми прилича на самоубийство от страна на озлобени рекетьори.
 
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

КАК?

СТАВА ЛИ ОТ БОЙКО-РАМБО?

БИГ БРАДЪР 4 – ИНТЕЛЕКТУАЛНА КАТАСТРОФА

ПРЕМИЕРЪТ ВИСИ НА ЛИФТ, А НАРОДЪТ – НА КОСЪМ

 

И ЗАМИРИСВА НА МОРЕ… ИЛИ КАК МОДЕРНО СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1523

Posted by on окт. 7 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.