НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ УМСТВЕНАТА УМОРА

Когато внезапно усетим невероятно объркване в главата си и мисловният процес се забави, определено става дума за умствена преумора. Умствената трудоспособност е индивидуална за всеки, но причината за умствената преумора е почти винаги една – голям обем работа, който не е съобразен с необходимата почивка. На работоспособността могат да повлияят и ендокринните нарушения, депресията и различните хронични заболявания.

Кофеинът е най-разпространеният стимулатор в борбата за активиране на мозъка, но за съжаление, голямата доза кафе всъщност ще предизвиква само повишена нервна възбуда, треперене на ръцете и неспособност за съсредоточаване. При здравия човек способността за обработване на информацията зависи от вродените особености на централната нервна система и от количеството постъпващи към мозъка хранителни вещества. Следователно най-елементарният начин за борба с умствената преумора е осигуряване на мозъка с подходящата храна в достатъчно количество.
Не трябва да се бърза с хомеопатията, ароматерапията, иглотерапията, а също с голямото количество хранителни добавки. Необходимо е на първо място да се направи стандартното изследване при терапевт.Ако всичко е наред с организма,причината за преумората е в самите нас.

РАБОТИМ НЕ ТАКА, КАКТО БИ ТРЯБВАЛО ДА ГО ПРАВИМ
 
След всеки час напрегната умствена работа е необходимо да се прави 10-минутна почивка. Разбира се, невинаги можем да си позволим това. Но при всяка свободна минута ние предпочитаме да седнем пред телевизора или монитора,вместо да направим няколко упражнения.

ЖИВЕЕМ САМОУБИЙСТВЕНО
 
Ако "включваме" мозъка рано сутрин още с отваряне на очите и го "изключваме" чак преди сън, настъпването на преумората е неизбежно.Преумореният мозък ще прави все повече грешки, а за тяхното отстраняване ще са необходими допълнителни сили и време. За това не трябва да си поставяме твърде големи цели, които не сме в състояние да постигнем.Работата трябва да бъде правилно разпределена, с възможности за отдих. Тя не трябва да пречи и на нощния сън.
Овладяване на някои от методиките на релаксация, включващи комплекс от дихателни и физически упражнения, ще ни помогне да се отпуснем и възстановим вътрешните си резерви.

"ВЪЛШЕБНИТЕ ТАБЛЕТКИ".
 
Всички предлагани хранителни добавки за борба с умствената преумора притежават един недостатък – те не са достатъчно изучени.За разлика от медикаментите, които преди да бъдат пуснати в продажба, трябва да получат сертификат за потвърждаване на тяхната ефикасност, противопоказания и странични ефекти,биологичноактивните добавки се разпространяват само с хигиенен сертификат.Затова те могат да помогнат, но могат и да навредят.
Не забравяйте, че след усилената работа и почивката трябва да бъде усилена. Сменете обстановката – излезте от града на екскурзия или направете поне кратка разходка. Ефекът е сигурен.
 
 


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

МЕНЮ ЗА ХУБАВО НАСТРОЕНИЕ

8 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА

МЪЖЕТЕ СЛЕД 50 МОГАТ ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И СИЛНИ

ДАРЯВАНЕТО НА ОРГАНИ

КАЛЯВАНЕ НА ТЯЛОТО

КОКТЕЙЛИ ЗА ДОБРО НАСТРОЕНИЕ

ДА ПРЕБОРИМ ЗИМНАТА ДЕПРЕСИЯ СЪС СВЕТЛИНА

ХЕМОРОИДИТЕ, ТОЗИ СЪВРЕМЕНЕН БИЧ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2288

Posted by on май 29 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.