Не на такива експерименти – не на камерите

Експериментално ще бъде въведено видеонаблюдение в един от автобусите по линия номер 280, съобщи заместник-кметът по транспорт Велизар Стоилов. Ще има надписи, информиращи пътниците, че в него се извършва постоянен видеоконтрол.

Смятаме, че така ще може да се следи за вандалските прояви в превозните средства на градския транспорт, поясни Стоилов. Ако експериментът се окаже успешен, ще се търсят пари за изграждането на цялостна система за видеонаблюдение.
Сложиха камери по улиците – джебчиите минаха в другите райони, където няма камери.  Сложиха по кръстовищата – знаят във всяка минута кой къде е, а кражбите на коли си вървят.  Монтират по плажовете и по ски пистите – да ви е сладка почивката. Слагат в училищата – за да имаме спокойни и стерилни деца, които от малки свикват някой да ги наблюдава.
Ето днес този зам.кмет на Стефан Софиянски и Бойко Борисов – не ви ли напомня на Вечната Амбър – реши да вкара камери и в автобусите. Тотално и навсякъде. Вече години от „Общество за Нова България” предупреждаваме, че започне ли един процес, няма спиране. Не се ли спре навреме – става късно!
Това е процес на изграждане на една фалшива реалност в която държавата бавно и сигурно придобива тотален контрол над личността. Точно както злото идва с нощта, а вълците с овчи кожи – така и тези дейци (особено Румен Петков – радетел за наблюдението навсякъде и над всички) с ужким добри намерения за сигурност  и спокойствие превръщат живота ни в режисирано опитно поле, а нас в опитни мишки.
И накрая на всезнайковците, които казват, че по цял свят е така, ще припомним, че града с най-много камери в Европа е Лондон, а града с най-висока престъпност – пак той.
Подкрепете ни в  София с бюлетина № 30 и в Плевен с № 23, за да ги спрем навреме,  защото тези, които жертват свободата за сигурността – накрая губят и двете!

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ХАОС

Село Мечка – срамът на МВР

Постановка

Октомврийската битка или DEJA VU

Престъпление

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=83

Posted by on окт. 11 2007. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.