НЕЩО ПОВЕЧЕ…ЗА БОТОКСА

Какво трябва да знаем за действието и процедурите с ботокс?

Нервно – паралитичното вещество ботокс, съдържащо невротоксина на ботулизма (отровата ботулинум А – това е официалното му название) напоследък стана едно от най – популярното средство за опъване на бръчки в козметичната индустрия.

Процедурата с токсина, който иначе е отровен, придоби изключителна популярност, тъй като дава много добри резултати и няма странични ефекти. Инжектирането на ботокс парализира временно някои лицеви мускули, прави невъзможно съкращаването им за известен период от време и така възпрепятства образуването на нови и задълбочаването на вече съществуващите бръчки.

Ботокс се прилага в случаите, когато трябва да се изгладят мимическите бръчки по лицето и шията, за по-младежки вид и излъчване. Освен това ботокс контролира и нежеланото изпотяване по лицето и най-вече по челото. Особено успешно се оказва приложението му за изглаждане на бръчките между веждите, около очите (т. нар. пачи крак), около устните. В състояние е да промени общата визия на лицето, като заличи уморения вид.

Препоръчително е ботокс да се използва при пациенти над 30-годишна възраст. Самата процедура e не болезнена и се усеща само леко бодване след първата инжекция.

Манипулацията с инжектирането на токсина трае от 5 до 10 минути, ефектът от нея се проявява след 2 – 5 дни и първоначално продължава около 6 месеца. След повторно третиране времетраенето му се удължава.

Средното време за възстановяване след инжектирането с ботокс е 24 – 48 часа.

Няма ограничение на процедурите с ботокс. Може да ги правите цял живот, но не е препоръчително да си инжектирате токсина на едно и също място, повече от два пъти в годината.

Цената на една процедура е около 400 долара, но зависи от мястото на прилагане и от броя на процедурите.

Ако повтаряте по-често процедурата или тя е изпълнена от непрофесионалист, рискувате да получите парализа на лицевите мускули.

Инжекциите с ботокс могат да помогнат и при козметични операции, които по принцип изискват хирургическа намеса.

Инжектирането с ботокс може да оправи леки дефекти в носа. Токсинът също така решава до известна степен и проблема със стърчащите уши.

Досегашните фаворити на козметичните специалисти, като корекциите с лазер, пилинг и подкожни инжекции с биологични вещества – хиалуронова киселина или собствени мазнини отстъпват място на ботокс. Специалисти съветват обаче, че най-добра е комбинацията от всички тези процедури, когато става дума за нехирургична козметична намеса.

Ботокс се радва на огромна популярност, както от страна на жените, така и от мъжете. Особено е популярен сред бизнесмени, които имат тежки срещи или телевизионни изяви. Ботокс спира изпотяването и прави да изглеждате свежи и отпочинали. Да не говорим за популярността на ботокс в Холивуд – там най-големи почитатели на токсина са Мадона, Шер (естествено), Джак Никълсън и Майкъл Дъглас.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=778

Posted by on февр. 8 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.