НЕУЧРЕДЕНАТА ГРУПА НА РЗС В ПАРЛАМЕНТА МОЖЕ ДА СЕ РАЗПАДНЕ

Яне Янев беше вносител на скандалното предложение за 8 % бариера за коалиции на изборите. По ирония на съдбата неговото формирование се оказа с най-хетерогенния състав в 41 Народно събрание.

Двама от 10-те депутата са от Земеделския народен съюз начело със Стефан Личев. Единият е Димитър Чукарски. ЗНС, за разлика от РЗС, е  член на Европейската народна партия.
Последствията може и да не закъснеят. Както повечето неща у нас се намесват външни фактори. Източници на Общество.нет довериха, че някои представители на ЕНП настоявали двамата депутати да подкрепят правителството и да се присъединят към някоя от групите на ЕНП в българския парламент – ГЕРБ или Синята коалиция.

За това допринесъл и факта, че РЗС работи с английските консерватори, а отношенията между тях и ЕНП са силно влошени след разделянето им в отделни фракции в Европарламента.
 
Така групата на Яне може да се окаже на санитарния минимум от 8 депутати. Но както писа Явор Дачков тези дни – ”Не за дълго”.  Сред политическите партии вече върви слух, че и бивш министър от кабинета Костов не се чувствал комфортно в малката група.
 
Ако от нея се отлюспи и 3-ти народен представител Янев ще трябва да плати за коалиционната си „далновидност”  като се лиши от парламентарна група и стане отново независим депутат.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

БСП С ПО-МАЛКО ДЕПУТАТИ ОТ ДПС

НИКИ ВАСИЛЕВ ДА СИ ЗАВРЕ ФЛАШКАТА В…*

АЛЕКСАНДЪР КАРАКАЧАНОВ: ОЧАКВА НИ УПРАВЛЕНИЕ, КОЕТО ЩЕ Е ТЮРЛЮГЮВЕЧ

ЕЛЕОНОРА НИКОЛОВА: СИНЯТА КОАЛИЦИЯ Е НОВАТА АБРАВИАТУРА НА ПАРТИЯТА НА ИВАН КОСТОВ

ВОЛЕН ТАЙНО В РУСЕ, ЗАГЪРБВА ПАРТИЙЦИТЕ СИ

ИЗБОРНИТЕ БРОКЕРИ В СИНЯТА КОАЛИЦИЯ

КАТО НЕ СТАВА С ПОДЛЕЗИ – ТВОРЕТЕ НАДЛЕЗИ!

ЖОРЖ ГАНЧЕВ: КАДРОВИЯ И ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СЕГАШНАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА Е ИЗЧЕРПАНКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2368

Posted by on юли 9 2009. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.