НЕМЕЦ С РАЗТЪРСВАЩА СЪДБА ПРЕДСТАВИ СВОЯ ПЪТ КЪМ ПРАВОСЛАВИЕТО

Автобиографичната “2 000 000 километра в търсене на любовта” разказва за лутанията на  64-годишния Клаус Кенет през семейните драми, дрогата, уличните банди, скитничеството, различните религии

Гeрманецът Клаус Кенет представи автобиографичната си книга “2 000 000 километра в търсене на любовта”. Четивото е издадено от православната фондация “Покров Богородичен” и се представя за пръв път в България, в Русе. Предстои и представяне във Варна. Авторът е у нас по покана на варненския митрополит Кирил.
Пред препълнената русенска зала “Култура” 64- годишният автор повече от два часа разказва за най- важното в живота си – откриването на православната вяра, приемането й, получаването на Божията любов. Кенет е роден по време на бягството на семейството си от Чехословакия, в обор, пеленачето оцелява на два пъти от куршумите на войната. Не съм получавал и не съм давал любов, бях изпълнен с омраза, от мен се отрече в църква дори майка ми – католичка, след като се помоли на Богородица да ме приеме като нова майка, емоционално разказа Кенет. В младостта си Кенет е възпитаван от католически свещеник, който го изнасилва всеки ден в продължение на години. Младежът краде и обикаля света в търсене на истината, своята и на света.  Търсейки я, се дрогира, става шеф на хулиганска банда, после музикант и диджей, прави и няколко опита за самоубийство, но твърди, че го спират думи  на Господ, когото той не познава. Убеден е, че е бил обсебен от зли сили, защото майка му дълги години се е занимавала с вещерство и спиритични сеанси. Кенет години наред е хипи, минал е през България на път за Турция. После изучава из основи исляма. Живее в Индия, Афганистан, Пакистан. Според Кенет “Коранът и ислямът не даряват любов, а разпореждат. Ако лъжеш – режат езика, ако крадеш – ръката, жените са без стойност, убийствата – с камъни”, обясни ислямския си период Кенет. Авторът навлиза дълбоко и в хиндуизма, медитира, научава се да владее духа си така, че да излиза от тялото. В Калкута среща майка Тереза, която му казва да се обърне към сърцето си. Това не е моята история, това е вашата история, каза авторът, който е убеден, че се е срещал с живия Бог. В края на срещата авторът апелира да се молим за православните свещеници, за да не вършат лоши дела.
След Русе, авторът отпътува за Светата Рилска обител.  
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ДЕНИЦА МОНЕВА: КРИЗАТА В САЩ СЕ ОТРАЗЯВА СЕРИОЗНО ВЪРХУ ИЗКУСТВОТО

ГЕОРГИ РУСЕВ: СЛЕД 60 ГОДИНИ ЕДИН АКТОЬОР ЗАПОЧВА ДА ИГРАЕ ПО-СКОРО СЕБЕ СИ

ИЗВЕСТНОТО ЗА НЕИЗВЕСТНАТА ФАИНА ГРИМБЕРГ

КЛЕОПАТРА НЕ СЕ Е САМОУБИЛА

ВЕРА НАЙДЕНОВА: ВЕЧЕ ИМА СИМПТОМИ НА СЪЩЕСТВЕНА ПРОМЯНА

ДАНИ ДИМИТРОВ: В ЦИРКА СМЕ КАТО ЕДНО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО

ЛИЛИ ИВАНОВА ДОКАЗВА, ЧЕ Е НА ВЪРХА С „ИСТИНАТА”

ВЪЛШЕБНИЯТ СВЯТ НА СТЪКЛОТО В GLASS DESIGN

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ТЪРГ

НАДЯ ПЕТРОВА: НАШАТА ПУБЛИКА Е ОСОБЕНА

ТИ СИ ПЪЛЕН НЕЩАСТНИК!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2511

Posted by on сеп. 17 2009. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.