НЕКА СПЕЧЕЛИМ И НИЕ ТОЗИ МАЧ, ЗАЕДНО СЪС СТИЛИЯН

Цяла България застана зад Стилиян Петров в най-трудния момент от живота му. Новината, че един от най-добрите ни футболисти е болен от левкемия, шокира цялата общественост у нас и в чужбина и предизвика невиждано състрадание. Велики хора във футбола и извън него подкрепиха Стан, както го наричат в Европа. Капитанът на националния ни отбор и на клубния си „Астън Вила” показа дух и сила, заричайки се да пребори коварната болест, не само заради себе си, но и заради най-близките си – съпругата и двамата си сина.
   
Поведението на Стилиян беше логично, тъй като той неведнъж е доказал, че е биткаджия и на терена, и извън него. По-интересна е реакцията на обществото, което в този момент като че ли се пробуди от летаргичен сън. Всички българи застанаха безкористно зад футболиста, чийто живот е застрашен. Всеки, който е гледал мача „Астън Вила” – „Челси” преди няколко дни, не може да не се е просълзил, когато в 19-ата минута /заради номер 19, с който Стилиян играе/ целият стадион стана на крака и избухна в аплодисменти. Тази положителна емоция и редица подобни през последните дни със сигурност е заразила българина с много положителна енергия и му е показала, че стотици хиляди са с него. Добре че България реагира по същия начин. По европейски.
 

Добре че забравихме за злобата и завистта, които за съжаление са се превърнали в национална черта. Добре че България подкрепи своя капитан въпреки всичко, което е било изписано, изговорено за него през последните години. Факт, че цял стадион с „левскари” скандира името на Петров. Факт, че той е излязъл от ЦСКА, но този път разделението на сини и червени беше заключено дълбоко в нас. Показахме, че сме единни и че има надежда за българския народ, щом един велик спортист само за няколко дни успя да ни обедини.

Каузата определено си струва. Примерът за новото поколение също. И ако всички сме настроени толкова положително и занапред, Стилиян няма как да загуби този мач. По-важно е ние, като българи, да направим разбор на последната седмица и да си отговорим докога ще ни обединяват трагедии. Защото е хубаво да заставаме зад каузи, но още по-хубаво ще е да ги създаваме от положителните емоции, които ни заобикалят. Трябва само да ги уловим. Да се поклоним пред таланта, не само когато има нужда от подкрепа и съчуствие, а да му се радваме тук и сега.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ПЪТИЩА КЪМ КАТАСТРОФАТА – Фидел КАСТРО
 
 

СЛЕД ФРАНЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЛИКВИДИРА ДУМИТЕ „МЪЖ” И „ЖЕНА”

БРИДЖИТ БАРДО: ОБИЧА КУЧЕТА И МРАЗИ МЮСЮЛМАНИ

ПОДТИКВАНЕ, ПОДТИКВАНЕ – ЕТО ГИ И ГЕРМАНЦИТЕ – проф. Питър САУНДЪРС

НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА ЧИСЛАТА ДАВАНИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТОДжон СТОСЕЛ
 

РУСИЯ ЗАЕМА ПОЗИЦИЯ ЗА БОРБА С АМЕРИКА В СИРИЯКон Коулин
  

КОЙ НИ Е УПЪЛНОМОЩИЛ ДА ОПРАВЯМЕ СВЕТА? – Патрик БЮКЯНЪН
  

ИСЛЯМИСТИТЕ СЕ УСТРЕМИХА КЪМ ВЛАСТТА В ХОЛАНДИЯ – Вадим ТРУХАЧЕВ
 

ПО-ВНИМАТЕЛНО С ЕКСПЕРТИЗИТЕ – Марко Марков

ЗАЩО БРИТАНИЯ ТРЯБВА ДА УХАЖВА МЛАДИТЕ ТУРЦИ – Хари РЕЙД 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4399

Posted by on апр. 10 2012. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.