НЕЗАКОНЕН ЧЕЙНДЖ ОТ ГОДИНИ ВЪРТЯТ В ГРАНИЧНАТА ЗОНА НА РУСЕ

Незаконно чейндж бюро работи в граничната зона на Дунав мост, установи проверка на наш репортер. На бул. „България” 56 в офис на голяма застрахователна компания по всяко време на денонощието можеш да обмениш валута, за което обаче бюрото няма лиценз и никога не е имало, сочи справка от НАП. Помещението е наето от Венцислав С. и Александър И. Те имат легален договор със застрахователя, с който законно могат да правят застраховки. Посещението ни в офиса обаче показа друго. В рамките на 5 минути служителка обмени на трима човека над 100 евро. Вкара сделките в компютър, но не издаде на нито един от опашката от четирима човека касова бележка. Обменят и малки суми, наш екип си купи 6 евро, за да плати такса “Мост”. Попитахме работят ли вечер, отговориха ни учтиво, “обменяме и през нощта, тогава на смяна е колегата Александър”. Дадоха ни лесно, бързо и усмихнато и мобилния му телефон, за да уговорим курса, по който да сменим 620$. Усмивката на служителката се промени, когато поискахме документ за покупката на валутата. Не даваме, но мога да сложа печат и да напиша курса, каза тя. Така на визитка на голяма фирма за автостъкла получихме печат на застрахователното дружество, номера му за Русе и пресметната сума, че сме купили евро по 2 лв.  Пред офиса хора, които често обменяли пари, ни успокоиха, че никога не са получавали фалшиви банкноти, затова никой не иска и касови бележки, а и “Венци и Сашо “имат шапка от полицията”.

Наш репортер се обади и “Сашо” предложи курс 1.51. Обясни ни, че не може да ни даде касова бележка. “Не съм лицензиран, но правя такива услуги”, каза Сашо. От застрахователното дружество високопоставена служителка, пожелала анонимност,  ни уведоми, че с Венцислав и Александър имат договор от 1996 година за сключване на автомобилни застраховки. Разбирам, че е незаконно да обменят валута, но нас това не ни засяга, по договора си с нас те работят перфектно и имаме благодарствени писма, каза служителката. Тя уточни, че при сключване на договор с бъдещ застраховател се иска чисто свидетелство за съдимост. Минути след разговора със служителката ни позвъни самият Сашо, но не се отказа от “сделката”. Обектът е на територията на граничната зона, призна шефът на Гранична полиция Красимир Корнажев. Той е получавал сигнали, че там се събира криминален контингент, даде да се разбере, че знае за чейндж-дейността. Бюрото е и в обсега на дейност на Първо РПУ. Шефът му Николай Денев обеща проверка, но беше категоричен, че не е получавал сигнали допреди нашия. Той не можеше да каже откога Венцислав и Александър застраховат в граничната зона. Според наш източник, близък до полицията, двамата работят от няколко години до моста.

По материали на вестник „Бряг”


ПОСЛЕДНИТЕ 5 СТАТИИ:

МИТНИЧЕСКАТА МАФИЯ НА БЪЛГАРИЯ СЕ ОКОПА В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ

ГЕРБ ГОТВИ СВОИ ЗА ШЕФОВЕ НА ДАМС И ДАНС

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ БОЙКО БОРИСОВ?

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ЧЕНГЕТА ОТ ТОТАЛИТАРНИТЕ СЛУЖБИ ОБГРИЖВАТ КОНТРАБАНДНИТЕ КАНАЛИ

ШЕСТ ВЛИЯТЕЛНИ ФАМИЛИИ УПРАВЛЯВАТ В БСП – РУСЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2080

Posted by on мар. 1 2009. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.