НА КОЛЕДА СТАВАЛИ ЧУДЕСА… ДА БЕ, ДА!

Някои казват, че на Коледа стават чудеса. Определено на човек му се иска да вярва в това, някак хубаво звучи.
Ето например за поредна година „Българската Коледа” набираше средства за болните деца на България. И е нормално всеки, особено по празници, да даде своята лепта за нещо добро. Да се научим да сме съпричастни и състрадателни към болката на ближния. Няма нищо лошо в това.

Не е и само една кампанията. От малкия екран постоянно ни призовават за болните от диабет, от рак, от будна кома, за децата на загинали полицаи… дарете, защото на Коледа стават чудеса.
Е да, сигурно стават, ама само в приказките. Реалността в България е друга. В такива моменти се питам какво прави държавата. Я да видим например, какво правиха в парламента през последния месец… Гласуваха Закон за политическите партии, изпокараха се за размера на собствените си пенсии, прибраха си коледни парички за свършената тежка работа и т.н. и т.н.
В същото време тежко болните деца, за които обеднелият българин праща смс-и могат да се лекуват само 10 дни по Здравна каса, останалите 20 дни от месеца прекарват вкъщи или родителите им плащат от джоба си за лечението им. Болните от рак продължават да нямат лекарства или да чакат ред с месеци за химиотерапия, а за децата на загиналите по време на служба, да си признаем, се сещаме само по празници…
Е, къде е чудото?!
 

 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ПАРЛАМЕНТЪТ ДА ПОЧИВА ДО ВЕЛИКДЕН… СЕРИОЗНО

ВСЯКО НЕЩО ТРЯБВА ДА СИ ИМА ГРАНИЦИ

СТИГА С ТАЗИ ТОЛЕРАНТНОСТ!

НЕ ТРЯБВА ДА ОБИЖДАМЕ МИНИСТЪРА

ПРЕДИ ДА РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ НА ТРЕТИЯ СВЯТ, ДА ОПРАВИМ СВОИТЕ!

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1854

Posted by on дек. 27 2008. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.