НАСИЛИЕТО В УЧИЛИЩЕ

Болните амбиции на много родители децата им да са облечени в училище с маркови дрехи, а не с униформи доведе до разделянето на учениците на „класи”. Учениците, обаче, не се делят на силни или слаби, а на „кифлички”, „фешънки” и т.н. Да имаш самочувствие без покритие е признак за сериозни комплекси. Опасното е, че комплексираният родител видял се с някой лев в джоба иска чрез детето си да изпъкне. Огромната опасност идва и от факта, че именно такъв родител създава един модел на поведение, който води до разделение в училище. И понеже разделението е от нездраво мислене вече се стига не само до разделяне и коментиране в училище между учениците, а сме свидетели на насилие между децата, като причината за насилието е породено от това , че изглеждат различно и че са в различни групи.

Идеята да има пак униформи в училище беше добре обмислена превантивна мярка. За да има бъдеще не трябва да се мисли само как човек да се измъкне от блатото, а е по важно да се помисли как да не се влезе в него. Не трябва да се оставя човек без нужните качества и нека кажем информираност, да взима решения от които зависи развитието на едно цяло поколение, защото фактите са налице – мястото където децата трябва да се образоват е арена на социален сблъсък ескалирал вече до насилие.
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ОНБ СЕ РАЗГНЕВИ НА КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ

ДОКОГА ЩЕ Я КАРАМЕ ТАКА?

ОНБ СЕ ОБЯВИ ЗА РАВЕН СТАРТ

ОНБ СКОЧИ СРЕЩУ НОВИ ПОСТАНОВКИ В ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ

ОНБ: НЕ МОЖЕ ОБРАЗОВАНИ МЛАДИ ХОРА ДА ИСКАТ НЯКОЙ ДА ГИ НАБЛЮДАВА

КМЕТЪТ НА РУСЕ БОЖИДАР ЙОТОВ: НЕ МОЖЕ НА ВСЯКО КОШЧЕ ДА СЛОЖИМ КАМЕРИ…

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2201

Posted by on апр. 17 2009. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.