НАРЪЧНИК НА МЛАДИЯ РОДИТЕЛ

КАК В ДОБРИЧ ЗАВИШЕНАТА ТАКСА ЗА ДЕТСКА ГРАДИНА СТАНА АНТИКРИЗИСНА МЯРКА
Няма спор, че да си родител в България е голямо предизвикателство. За да запишете детето си в детско заведение трябва да сте запознати с куп наредби и правилници. Мъката започва 1 година предварително, а в по големите градове още с раждането на детето. Борбата е за намиране на свободно място в най-близкото детско заведение. Подавате необходимото заявление и акт за раждане. Следват декларации от общината за платени данъци и служебна бележка от работодател. Ако не си на работа ще си гледаш детето в къщи. Това можем да наречем първия етап.

Ако си го преминал успешно и детето ти е прието влизаш в етап номер 2. Тук отваряме една скоба и поясняваме, че се използват всички нерегламентирани начини, като връзки и „леки„ подкупи, за да попадне детето ти в списъка.

Детето вече е в списъка и от есента започва. Заплащаш депозит от 25 лв., който е един вид гаранция ако не платиш някоя такса. Иначе ежемесечно заплащаш такса от 50 лв.(примерът е от Добрич от началото на тази година). Таксата е увеличена с цел подобряване храненето на децата и борбата срещу затлъстяването!!! Това обаче разбрах чак когато детето ми започне детска градина.

 Така тук нашите грижовни общински съветници въведоха и друго правило –  при отсъствие на детето по неуважителни причини, без документ, удостоверяващ причината за отсъствието, родителите заплащат месечна такса в размер на 30 лева. Така че не забравяйте да пишете бележка до директора на детското заведение къде ще бъде детето, когато отсъства. Просто мили родители постоянно бъдете нащрек и четете всички съобщения, които се поставят в детските градини, за да не бъдете за поредн път неприятно изненадани с някоя нова антикризисна мярка, като например завишена такса.

 
Вижте антикризисните мерки по отношение на младите семейства в Швеция


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В ШВЕЦИЯ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦА

„ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ” НА СТАТУКВОТО В ССА

ВАТЕРЛОТО НА ВОЙВОДАТА ОТ РЗС

ПОЛИЦИЯТА В XXI ВЕК СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА НА АВТОСТОП

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗРЕШИ ОЩЕ 4 ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ
КУЛТУРИ

КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ
ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА
ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ
И
НОРВЕГИЯ
ИЗПРАВЕНИ
ПРЕД ТИКТАКAЩА БОМБА НА ИСЛЯМСКО НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT
ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИОКоментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3110

Posted by on апр. 10 2010. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.