НАГРАДАТА „ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕР“ ОТИДЕ ПРИ ОБВИНЯВАН В ПЕДОФИЛИЯ И КРАЙНОСТИ ЕВРОДЕПУТАТ

Daniel COHN-BENDITТазгодишната награда „Европейски лидер на годината“ се присъди едновременно на белгийския министър-председател Гай Верховщад и скандалния евродепутат от групата на зелените Даниел Кон Бендит.

Бендит е един от лидерите на крайнолевите радикални младежки протести във Франция и Германия пред 1968 година. Целта му тогава не е реформиране на обществото, а  разрушаване на Западния свят и неговите ценности. През 1989 година е назначен за заместник кмет на Франкфурт от Зелената партия, но много скоро след това е изключен от партията, защото подкрепя военната интервенция в Босна, което е в разрез с официалната позиция на организацията.  През 2001 г. е обвинен публично в педофилия от сериозен политик какъвто е бившия външен министър на Германия – Клаус Кинкел заради написани педофилски текстове през 1975 година, докато работи в детска градина (в. Обзървър, 28 януари 2001). В текстовете той говори за постоянния си флирт с децата! По повод на скандала застаряващия левичар коментира, че това, което е написал тогава не е приемливо днес. Избран е за депутат в Европейския парламент. Известен е като един от най-големите неприятели на България и неизвестно по какви причини е известен с омразата си към страната.

Наградата се присъжда от телевизия Евронюз и Европейския изпълнителен съвет. Наградените са подбрани от жури от журналисти, академици и членове на гражданското общество. Миналогодишния носител беше тогавашния италианския премиер Марио Монти.

Учудени от наградите коментират, че нестандартната сексуална ориентация от всякакъв вид е един от най-сигурните начини за кариерен успех в европейските институции.

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6557

Posted by on юни 8 2013. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.