МУЛТИКУЛТУРАЛИЗМЪТ Е МЪРТЪВ

ИЗНЕНАДВАЩО АНГЕЛА МЕРКЕЛ СБЛИЖИ ПОЗИЦИИТЕ СИ С ХОРСТ ЗЕЕХОФЕР ОТНОСНО ЕМИГРАНСТКИЯ ВЪПРОС

На национална среща на консервативиния Младежки съюз (Junge Union) в Потсдам през уикенда атаката на премиера на Бавария Хорст Зеехофер спрямо емигрантите от Азия и Африка продължи. Изненадващо, обявявания от ХДС политик, намери силна подкрепа в лицето на Ангела Меркел. Тя заяви, пред събраните младежки,  че емигрантите трябва да обърнат внимание не само на германските закони, но и на овладяването на немския език. Според нея подходът към културното многообразие се е провалил. 

Зеехофер обяви в изказването си: „Ние като християн-социален съюз сме за доминацията на немската култура спрямо мултикултурализма – мултикултурализмът е мъртъв”. Според него, единственият начин да се спре крайната десница, която набира скорост, е да се каже истината и да се вземат мерки за справяне с емигрантския проблем.

От Шпигел определиха изказването на Меркел като ехо от думите на Зеехофер. Тя обясни на младежите: „Ние се чувставаме свързани с християнската представа за хуманизъм, тя ни дефинира като личности. Тези, които не я приемат тук, са попаднали на грешното място”.


  По повод на въпрос от медиите за недостига на работна ръка в страната германския канцлер заяви, че Германия не може да се превърне социална служба за цял свят.

За нов председател на Младежкия съюз беше избран Филип Мисфелдер. Младият партиец е роден на 25 август 1979 година в Северен Рейн Весфалия. Той нашумя с скандални изказвания срещу социалната система и старите хора.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ОНБ ПРИЗОВАВА ЗА БОЙКОТ НА ФИРМИТЕ ИЗЛЪГАЛИ В СТАНДАРТА „СТАРА ПЛАНИНА”

ДНЕС Е НУЖНО ОБЩОТО НИ СЪГЛАСИЕ КАТО ГРАЖДАНИ В ПОДКРЕПА НА РЕФОРМАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

ТИХОМИР СТОЙЧЕВ: ИМА ТЕНДЕНЦИИ ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ФУНКЦИИ ОТ ДАНС КЪМ ГДБОП

АЛЕКСАНДЪР МАРИНОВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ ПЪЛНИ ХЛАДИЛНИЦИТЕ, ТО СЪЗДАВА УСЛОВИЯ

НЕИЗСЛЕДВАН КОРАБ И РУСКА ПОДВОДНИЦА В ЧЕРНО МОРЕ

ДО ФРАНЦИЯ И НАЗАД

ЗАЩО НАЗНАЧИХА КОМЕДИАНТА ШКУМБАТА ЗА КОНСУЛ В САЩ?

ПРОФ. КРЪСТЬО ПЕТКОВ: РАБОТАТА ОТИВА НА ЗЛЕ

ЛИЛИ БОЯНОВА: ТЪРГОВИЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДЯВА

ЦЕНАТА НА РОДИТЕЛСТВОТО Е НАРАСТНАЛА РЯЗКО – ДОКЛАД ОТ ШВЕЦИЯ

ГАБРОВСКИТЕ ИЗБОРИ КАТО ЛАКМУС

ЖИВКО ТОДОРОВ: ИМА НЕОБХОДИМОСТ ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ ПОЛИТИЦИ

БЪЛГАРИЯ АКТИВИЗИРА БАЛКАНСКАТА СИ ПОЛИТИКА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3434

Posted by on окт. 17 2010. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.2467 лв
 CHF =  1.69527 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.22562 лв
100  RUB =  2.65657 лв
 USD =  1.68926 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.