МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ И КОНСЕРВАНТИТЕ ВОДЯТ ДО РАК

Мръсният въздух и некачествената храна с консерванти са основните фактори, водещи до епидемията от рак на белите дробове, която се наблюдава. Това твърди доц. Явор Иванов, ръководител на клиниката по пневмология и фтизиатрия при университетската болница "Д-р Георги Странски". По думите му по-често са засегнати млади хора на около 40 години. Смъртността от този рак е висока, тъй като заболелите търсят късно помощ. Средно три-четири месеца след поставяне на диагнозата пациентите умират, а едва 5% преживяват пет години.
 
Специалистите отчитат и масова алергизация, която води до астма, от която страдат близо 11 на сто от децата у нас.

Тези данни звучат наистина стряскащо, затова е сигурно, че много хора няма да могат да се възползват от новата пенсионна реформа. Звучи зловещо, но фактите са такива. Все повече българи, повлияни от западната култура, предпочитат да живеят здравословно, но възможно ли е това в България? Как, когато няма целенасочена политика за здравословен начин на живот и култура на хранене. За продуктите, които поемаме ние и децата ни няма никаква гаранция /потвърждават го дори ментетета „Стара планина” на пазара/. Храним се с боклука на Европа и някой има интерес това да е така. Всекидневно се тровим освен с храна, и с въздуха, който дишаме, дори и с водата, която пием /след химическото замърсяване на Дунав, тръгнало от Унгария това е 100% сигурно/. Е-тата в храните ни и най-вече изключително вредните мононатриев глутамат, аспартам и консерванти бавно, но сигурно ни убиват /защото отключват редица смъртоносни болести, включително всякакъв вид рак/.

Какво е решението ли? Това трябва да е темата днес. Тема, която си заслужава да нищим, ако не заради самите нас, поне заради децата и внуците си. И тема, заради която си заслужава да вложим милионите, отпуснати вместо това за  подслушване и показни акции. 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЗАЩО Е ПОЛЕЗНО ЧЕРВЕНОТО ВИНО

ЗДРАВЕ И ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ВЪЛНИ

АСПАРТАМ И ГЛУТАМАТ – ВКУСОВЕ, КОИТО УБИВАТ

СТРЕСЪТ ПРЕДИ И СЛЕД ОТПУСКАТА Е ОПАСЕН

ПОГЛЕЗЕТЕ ТЯЛОТО СИ

ЗЕЛЕНЧУКОВИТЕ МАСКИ

БИОХРАНИТЕ НЕ СА НЕПРЕМЕННО ПО-ДОБРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ

КАФЕТО СРЕЩУ РИСКА ОТ ДИАБЕТ

ПРИЕМЪТ НА МУЛТИВИТАМИНИ МОЖЕ ДА ПОВИШИ РИСКА ОТ РАК НА ГЪРДАТА

ФРУКТОЗАТА Е ТИХ УБИЕЦ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3437

Posted by on окт. 17 2010. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.