МО И МВР НЕ МОГАТ ДА ОПЪНАТ ТЕЛЕНАТА ОГРАДА И ДО НАЧАЛОТО НА МАЙ – МНОГО Е СЛОЖНА ЗАДАЧАТА

BaleriniЗА ПОРЕДНОТО ЗАБАВЯНЕ БИЛО ВИНОВНО ЛОШОТО… ПРОЛЕТНО ВРЕМЕ!!!!

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че строителството на оградата по границата ще се забави допълнително заради лошото време (!!!) при положение, че по-топла зима не помнят поколения българи.

Той директно атакува МВР като прехвърли вината за оскъпяването на тях, защото зад разчетите стояло ведомството на Йовчев.

 Управляващите може и да са малоумни – подобно съоръжение няма цена. Издръжката и последствията от нахлуването на нелегалните емигранти ще са несравнимо по-скъпи.

Скандалите за финансирането и завишаването на цените на материалите изместиха основният въпрос –  за охраната на границата. В момента Инспекторатът към Министерския съвет и Държавната финансова инспекция проверяват проекта, а Орешарски вече заяви, че съмненията му, че сметката е надписана, са се потвърдили.

Работният проект с тези разчети е изпратен към Министерство на отбраната от МВР. Количествата материали и тяхното остойностяване е направено от проектанта, нает от МВР. По тези разчети нетната стойност на материалите, определена от проектанта, а не от Министерство на отбраната, е в размер на 7.3 милиона лева. Понеже сумата е нетната, тук не са предвидени разходи за доставка, тъй като това са цени, които са в склада на производителя. Оттам нататък всички разходи до граничната зона, в която се изграждат съоръженията, трябва да бъдат предвидени като допълните разходи към тази стойност„, обясни ситуацията с парите Найденов.

Най-скандалното е, че първоначално съоръжението трябваше да бъде готово до края на февруари. После срокът беше удължен до  началото на май. Сега обаче стана ясно, че и тази дата няма да е последната.

Сега черешката на тортата:

Голяма част от притесненията ни са свързани с времето и с невъзможността да се работи на терен, защото условията са такива, че нито личен състав, нито техниката могат да работят по изграждане на съоръжението„, обясни Найденов.

Планираха да строят декември-февруари, а сега март-май им се видя лошо времето. България ще се напълни с нелегални емигранти до началото на лятото от цяла Африка и Азия.

Кой ни управлява? Това вече е някакъв абсурд.

Общество.нет-  цитирането и активните линкове са задължителни

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=8995

Posted by on мар. 6 2014. Filed under Скандално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.