МОМЕНТЪТ Е ИДЕАЛЕН, ЗА ДА СЕ СЛОЖИ ТАКСИМЕТРОВИЯТ БРАНШ В РЕД

Taksi

Опустошителното земетресение в Стражица през 1986 година даде на България новите строителни стандарти, които са може би най-високите в региона. Цената беше платена с кръвта на жертвите тогава.

Случката с таксиметровият шофьор, който буквално помля хората на спирката на Цариградско шосе е шанс за бърза регулация на един опасен и сенчест сектор. Трагичната съдба на убитото момиче, на осакатеното дете и на другите жертви не бива да е напразна.

Организираният таксиметров бранш в момента е в ситуация при която не може да подхване дежурните си протести за всяко нещо, което не му е по вкуса.  Не трябва да му се оставя възможност да се окопити преди да се въведат регулации за дейността му. Това е възможност за съвестните и честни таксиметрови шофьори да се очистят от стигмата и лошите си колеги.

Мерките може да са:

– задължителни психо тестове (реални)

–  наемане на работа с чисто съдебно минало (каквото се иска за постъпване в полицията)

– отстраняване на шофьори, които са карали таксита менте (за по 10 лева. на км.). Това са непоправими престъпници, които са сядали всеки ден зад волана с идеята, че отиват да мамят хора.

–  въвеждане на дрес код (риза, дълъг панталон, обувки). Мърлявият външен вид е предпоставка за мърляво поведение, а и потните джапанки не са най-сигурната обувка за едно отговорно платено возене.

– 6 месечни тестове за наркотици.

Разбира се едно експресно обществено обсъждане би довнесло нови идеи за подобряване на дейността на таксиметровите фирми. Въпросът е мерките да се въведат бързо и категорично, а не да потънат в безсмислени дебати до следващия инцидент. Всеки, който мълчи е малък съучастник в това, което се случва около нас.

Автор: Калоян Методиев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6740

Posted by on юли 16 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.