МОЖЕМ ДА ГЛЕДАМЕ ПОЛОЖИТЕЛНО НА ЖИВОТА

За да напреднем в живота, трябва да гледаме положително на нещата. Добрата новина, е че всеки може да го направи. Нужни са само малко усилия.

Кое е златното правило, за да ни върви? Отговорът е следния: да живеем с положителна нагласа. Колкото по-зле върви светът, толкова по-голяма е необходимостта да търсим и откриваме добрите страни на всичко, което ни заобикаля. Така многократно увеличаваме шансовете си да изберем правилния път – въпреки дупките по него!

Друго важно правило е да бъдем оптимисти, но същевременно и реалисти. Не става дума да се събудим сутрин, убедени, че ще станем звезда или ще спечелим от тотото, защото щом това се случва на другите, може да се случи и на нас. Оптимизмът, които си заслужава да изпитваме, е този, който ни помага да се взрем в себе си и да изберем реалния начин, по който да гледаме на нещата. Решението е да очакваме по-доброто и никога да не си казваме „на мен не може да се случи”. Важно е да си определим перспективи, които да ни стимулират да вървим напред. Но не трябва да се забравя и евентуален лош изход. Всеки за себе си трябва да отговори на въпроса: „Какво е най-лошото, което може да ми се случи?”, но това не означава, че то задължително ще ви сполети. Вашият отговор чисто и просто ще ви помогне да не драматизирате положението и да си подготвите резервен вариант. По принцип 30% от това, което ни безпокои, вече е станало и сме намерили начин да се справим с него.

Да се научим да ценим дребните радости, означава да знаем как да гледаме правилно на живота. Да виждаме големите успехи е добре, но да се тормозим за къщата, която не можем да си купим, означава да изгубим от поглед факта, че животът е поредица от подробности, които носят удовлетворение и ни изграждат по малко всеки ден. За това се вглеждайте в малките ежедневни успехи и радости. Точно тези дреболии ще ви помогнат да погледнете положително на живота и да преодолеете поредния проблем или трудност, пред които сте изправени. 40 % от това, което ни безпокои, никога няма да се случи.

Да бъдем мили със себе си – това е препоръчително поведение. Нека най-после започнем да се харесваме и да повярваме в себе си. За това за ваше добро приемете слабостите си и най-вече не се сравнявайте с другите, а само … със себе си! Оценявайте днешните си постижения, като ги сравнявайте с вчерашните, и мислете за утрешните. Приемете грешките и провалите си, без да ги драматизирате. И не забравяйте никога, че нищо не е предварително загубено и нищо не трябва да се случи веднага!

Специалистите са установили, че ако приемаме живота откъм добрата му страна, това засилва имунната ни система! Нашите чувства влияят върху общото ни физическо състояние, което пък се отразява на здравето ни. С една дума – за да доживеем до старини, трябва да наблегнем на положителните емоции.

Добре е да практикуваме малка гимнастика за засилване на оптимизма – сутрин не допускайте черни мисли при събуждането ви! Съсредоточете се върху приятен образ или идея. Ако ви предстои важна среща, си припомнете кои са най-важните ви качества, които притежавате-отлична организация, търпение, такт и др., както и всички случаи, когато сте се справяли успешно при подобна ситуация. Това ще ви помогне да дадете най-доброто от себе си. В критична ситуация опитайте се да приемете реалността, макар да е тежка. В противен случай, ако останете вкопчени в това, което сте си мислили, което е било и което сте искали, със сигурност ще затънете в отрицателни мисли.

И накрая не на последно място търсете добрите хора около вас, тези, които могат да ви помогнат. Никога не губете от поглед доброто в живота си, защото оттам ще можете да черпите сили, за да продължите напред.

 


ПОСЛЕДНИ  СТАТИИ:

ГРИЖИ ЗА КРАСИВА КОСА

ОРТОРЕКСИЯTA – ВМАНИАЧАВАНЕ ПО ПРИНУДА

НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ УМСТВЕНАТА УМОРА

МЕНЮ ЗА ХУБАВО НАСТРОЕНИЕ

8 ЛЕСНИ НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕМ МЕЧТАНАТА ФИГУРА

МЪЖЕТЕ СЛЕД 50 МОГАТ ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И СИЛНИ

ДАРЯВАНЕТО НА ОРГАНИ

КАЛЯВАНЕ НА ТЯЛОТО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2407

Posted by on авг. 2 2009. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.