МОДЕЛ ОТ СЛОВАКИЯ КАНДИДАТ ЗА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ОНБ В СОФИЯ

Зузана Пиптова е името на единствения кандидат за общински съветник на държава членка от Европейския съюз на местните избори в София, издигната от "Общество за нова България" под номер 30 в бюлетината. Чаровната дама е родена през 1985 година на границата между телеца и близнаците в столицата на Словакия – Братислава.  Говори перфектен български, защото е завършила българското училище в  родния си град – БСОУ "Христо Ботев”  (основано през 1948 г.) – едно от трите държавни български училища в чужбина, които до 2013 г. ще се финансират от българската  държава (след това или се закриват, или сменят статута си на НПО). Едно от искрените й желания е да се намери начин да се спаси това място на българщината.
 

През 2010 Зузана завършва  Югоизточноевропейски изследвания в, Карловия университет в Прага.  В момента учи в магистърска програма „Европейски Югоизток” в СУ”Св.Климент Охридски”.

Госпожица Пиптова е полиглот – освен словашки, чешки и български, владее английски, руски, рутенски и дори малко албански. В свободното си време се занимава със стара европейска музика от IX до XVII век и се снима и като модел на свободна практика. Втора година живее и работи в София. Всеки ден кара колело до работа – от центъра на града до крайните блокове на Младост.
 
Ето какво мисли за града в който живее Зузана и за кампанията на ОНБ:

 "София е млада, София е европейска" – идеята е, че "расте, но не старее". Олицетворява млад дух, представители на който сме и ние – от Общество за нова България”. Европа, като "Стария континент" пък представлява наследство, история, традиции. Традициите, които са основополагащи за ОНБ (семейство, традиционни човешки ценности формулирани и в Библията, образование, труд, без който е невъзможно да постигнеш нещо…)
Отново бих искала да подчертая, реториката ни в тази кампания ще е положителна спрямо местността, за която се борим (без значение дали това е столицата или друг град). Искаме да подчертаем уникалността на града, това с което изпъква, което положително го разграничава от останалите европейски в случая столици.
Да не правим София Страсбург или Прага. София никога няма да стане такава! Тя е красива, защото е себе си. За нея важи същото което и за хората: "Be yourself! Everybody else’s already taken!" Мисля, че с това могат да се спечелят сърцата на столичани, както и дошлите от провинция или от Европа, като мен. Лозунгът,  че София трябва да стане на "образ европейски” щеше да е основателен само ако ставаше въпрос за град от друг, но не и европейския континент.

 

Фотографии: Луция Флендровска

Старата сграда на българското училище в Братислава
 
 
бюлетина номер 30 на изборите в София
 
 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ОНБ ИЗДИГНА ВТОРА ДАМА В КМЕТСКАТА НАДПРЕВАРА ЗА СОФИЯ

АНДРЕЙ РАЙЧЕВ: ИСЛЯМИЗАЦИЯТА Е ГЛАВНАТА ОПАСНОСТ В МОМЕНТА ЗА СВЕТА

ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ ЗАПОЧНАХА ПРИКАЗКА „ТРЕНЧЕВ ИДЕ”

ПРОФ. ГАРАБЕД МИНАСЯН: СЪЩЕСТВУВА ХАОС В УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА

ПРОФ. ГЕОРГИ БЛИЗНАШКИ ПО ПОВОД 20 ГОДИНИ ОТ ПРИЕМНЕТО НА КОНСТИТУЦИЯТА

ПЕТЪР ХРИСТОЗОВ: ПАМЕТНИК ЛИ Е БОЙКО БОРИСОВ?

БОЙКО МАРИНКОВ: В ТУРЦИЯ Е НАЛИЦЕ НОВА ПОЛИТИЧЕСКА КОНФИГУРАЦИЯ

ВАСИЛ ПЕНЕВ: РОДНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ СЕ ПОДИГРАВАТ СЪС САМИТЕ СЕБЕ СИ

ВЪЗМОЖНО Е ВСЕКИ ТРЕТИ ПОТРЕБИТЕЛ В ИНТЕРНЕТ ДА Е ПРИХВАНАТ ОТ МВР

ЯНАКИ СТОИЛОВ И МЕГЛЕНА КУНЕВА ЦЕПЯТ БСП НА ПРЕЗИДЕНТСКИЯ ВОТ

МАРИ ЛЬО ПЕН: ИНТЕРЕСИТЕ НА ФРАНЦИЯ В ГОЛЯМА ЕВРОПА НАЙ-ВЕЧЕ ВКЛЮЧВАТ ПАРТНЬОРСТВО С РУСИЯ

МИЛКО СИРАКОВ: БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА МНОГО ЛИБЕРАЛНА СТРАНА ПО ОТНОШЕНИЕ НА АБОРТИТЕ

РЕЖИМЪТ НА КАДАФИ ПУСНА НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ ОТ АФРИКА КЪМ ЕВРОПА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4079

Posted by on сеп. 20 2011. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.