МЛАДИТЕ, СТАРИТЕ И КНИГИТЕ

„Доклад на Министерството на образованието, младежта и науката публикува тревожни данни за младото поколение. Едва 16% от учениците и 29% от студентите четат сериозни книги. Всеки пети млад човек не притежава книги в дома си. Данните в доклада са на базата на проучването, направено сред 1500 младежи от 61 населени места.”

В този случай май родителите на тези младежи трябва да се запитат „къде сбъркахме?”. Но има ли нужда? Наляво и надясно слушаме как българската „интелигенция” оплюва младото поколение, че не чете, че не може да пише, да говори и какви ли не още глупости, а голяма част от въпросната интелигенция не знае какво е пълен и какво е кратък член. Навярно малцина знаят, че преди няколко дни българчета донесоха 9 медала от олимпиада по математика, информатика и физика… Изобщо има ли смисъл да се говори толкова много по въпроса, светът се развива, ползва се интернет все повече и много хора предпочитат вече да прочетат някоя книга пред компютъра, отколкото да пълнят гушите на издателските къщи. От друга страна, нека се замислим колко струва една нова книга, поне 15-20 лева. Кой 20-годишен би дал 20лева за книга вместо да отиде на кафе с приятели. Сигурно има и такива,  които биха дали, но нека си признаем, едва ли са много. Ще кажете, че става въпрос на принципи, така е, но светът се мени, принципите също. Остава само да се надяваме, че интернетът няма да измести изцяло традиционната книга.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ЖЕНИТЕ ЗАВЛАДЯВАТ МЪЖКИТЕ ПРОФЕСИИ

ВСЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ИТАЛИАНЦИ СА ПРИНУДЕНИ ДА ЖИВЕЯТ С РОДИТЕЛИТЕ СИ

АНКЕТА НА ОБЩЕСТВО.НЕТ ПОКАЗВА, ЧЕ МНОЗИНСТВОТО ЧИТАТЕЛИ НА ИЗДАНИЕТО БИХА НАПУСНАЛИ БЪЛГАРИЯ

КАМЕРИ ВЪВ ВСЯКО ТАКСИ

ПЪТУВАНЕ ДО МАРС

АНЕКДОТ ЗА БАРАК ОБАМА И ГОРДЪН БРАУН ПРЕД МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО

РИЧАРД БРАНСЪН: ПЕТРОЛЪТ СВЪРШВА ДО 5 ГОДИНИ

2010 ГОДИНА ЩЕ БЪДЕ РЕШАВАЩА ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

ДНЕШНИТЕ БЕБЕТА ЩЕ ЖИВЕЯТ СРЕДНО ДО 100 ГОДИНИ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3359

Posted by on авг. 31 2010. Filed under Утре. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.