МИСЛИ НА ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ЛЮБОВТА!

МИСЛИТЕ НА УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ СА ВАЛИДНИ И ДНЕС

Колкото по – голяма е вярата ви към някого, толкова повече го обичате. Следва, че от силата на вярата се определя и силата на Любовта.

Когато се говори за Любов, хората я делят на физическа, духовна и Божествена. Или, любов изразена чрез ума, чрез сърцето и чрез волята на човека.        

                    

За физическата Любов определящо е физическото състояние на индивидите и повече се набляга на физическата близост или това се изразява, чрез докосване, прегръщане и целуване.

Между влюбването и пиянството има нещо общо. Някой се е влюбил, запалил се е от четири страни, но след известно време изтрезнява. Любов, която запалва сърцето на човека и след време този огън изгасва, не е истинска.        

                                         
Духовните прояви на Любовта изключват физическата близост.

За да се достигне до фазата на духовната любов е необходимо да изучаваме себе си и ближните, да проследим техните духовни прояви на любов.

Единственото нещо, което осмисля живота и дава подтик за изява на човека, това е правилно проявената любов или това е любовта, която ние можем да вземем, да преработим в себе си и тя да ни подтикне към добри и възвишени дела.   

                                                   
Божествена любов, за да стигне човек до нея, той трябва да премине през 3-те свята – физическия, духовния и чак тогава да влезе в Божествения свят.

 

Божествената Любов, това е любовта към цялата природа. Любов към ближния, да чувстваш полъха на вятъра, топлината на слънцето, загадката на луната…

Любовта лекува всички болести.

Едно изисква Любовта – пълно доверие.

Светът се нъждае от влюбени хора, т.е от хора на Любовта.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=744

Posted by on февр. 29 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.