МЕТОДИ АНДРЕЕВ: РЕФОРМИ С РЕЙТИНГ НЕ СЕ ПРАВЯТ

ЗАЩО ЛИ ГЕРБ ТЪРСИ КУЦИ ПАРТНЬОРИ, КОГАТО ИМА АВТЕНТИЧНИ ТАКИВА ЧЛЕНОВЕ НА ЕНП, ПИТА ОЩЕ БИВШИЯТ ШЕФ НА КОМИСИЯТА ПО ДОСИЕТАТА
 
Методи Андреев е роден през 1959 г. в гр. Пещера. По образование е строителен инженер. Депутат в 38-то Народно събрание. Председател на Комисията за достъп до документите на бившата Държавна сигурност и бившето Разузнавателно управление на ГЩ през 2000-2002. В момента е преподавател в Университета по архитектура, строителство и геодезия – София.  Член на НС на СДС. Женен с две деца.
 
 

Г-н Андреев, изострят ли се отношенията Бойко Борисов –  Иван Костов, респективно ГЕРБ – ДСБ?
Не смятам, че въпросът ви е коректен. Ако имате предвид критиките на Синята коалиция към ГЕРБ, то те са напълно основателни и не са от вчера, а от както те спечелиха изборите.

За какво сините най-вече критикуват ГЕРБ?
Критиките касаят преди всичко икономическата политика, т.к. тя не съответства на изискванията на ЕНП, а в момента и здравната реформа.

СДС поиска оставката на цялото ръководство на Министерство на здравеопазването, на на управителя на Здравната каса и на зам.министъра на финансите Владислав Горанов, поради неспособност за управление. Какъв е вашият коментар?
Здравната каса, откакто е създадена, е по скандален начин в устата на хората, които плащат здравни осигуровки и искат парите им да са сигурни. За съзжаление в касата има широки пръсти, насочват се нейни пари в друга посока и има лобистки интереси. Най-скандалното е, че има милиард и двеста милиона! Къде са? Ние, гражданите, плащаме тези пари с презункцията, че те ще се ползват по предназначение, а не за поддръжка на бюджетния дефицит. Това според мен е кражба. Излиза, че държавата няма солидарност, тя анексира парите за държавния бюджет.
СДС изработи законопроект парите за здраве да отиват само в Здравната каса, но… Затова Европа не ни вярва, че дефицитът ни е нисък. Ако Здравната каса си вземе парите, ако пенсионерите си вземат парите, ако бизнеса си вземе парите какво става с дефиците?
Кога ли у нас всеки ще има идентификационен номер и ще може да вижда във всеки момент какви пари има в сметката му за здраве, за пенсия и т.н.?
Прибират бандитите и това е добре, а политици кога? Вижте в Исландия какво се случва – премиерът тежко болен и независимо от това го съдят за кризата, а у нас кой ще поеме отговорност за хаоса в някои области?
В здравеопазването няма реформа. Реформи с рейтинг не се правят, а със смели стъпки и отгворност. Е, понякога може да се наложи и да жертваш рейтинга си. Защото много стъпки няма да се харесат, но ще трябва да се направят.

Как ще коментирате атаката на АТАКА срещу Синята коалиция?
По-скоро това е атака на Сините срещу АТАКА и атаката  на АТАКА срещу тях е следствие. В интерес на истината ген. Атанас Атанасов изнесе документи за криминални постъпки през 1984 година. Зададени му бяха доста нелицеприятни въпроси на които той не отговори. Стана ясно дори, че АТАКА е руски проект. Вероятно Волен Сидеров е  бил зависим от тези си тайни. Той е поддръжник на Цвета Маркова, която може би е знаела за тези неща. А тя обвинява сините, че искали да вземат контрола върху информацията. Възникват и други въпроси. През ’84 г. за проявленията си Волен Сидеров би трябвало да бъде съден, за което няма данни. Въпросът е ако е бил съден, как е получил до класифицирана информация? И на всичкото отгоре е председател на парламентарната комисия за контрол на ДАНС.
На мен, обаче, не ми е ясно защо ГЕРБ не търси партньорство с другите членове на ЕНП, а дистанцирано и срамежливо търси партньорство с АТАКА. И Берлускони каза, че трябва да се търси коалиция със Сините. Защо ли ГЕРБ търси куци партньори, когато има автентични такива членове на ЕНП, как СДС, ДСБ и някои независими депутати? А между тях и ГЕРБ би следвало да няма противоречия. А има ли ги, значи нещо не е наред.

Има ли нова война между софийската организация на СДС и ръководството на партията?
Тя, войната, изобщо не е спирала. Ръководството на софийското СДС непрекъснато сипе обвинения върху Мартин Димитров за какво ли не. Хората в софийската организация бяха общински съветници и сега демонстрират какво значи уяждане в политиката. И външният им вид говори за това.


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

СЕМЕЙНИТЕ ЦЕННОСТИ ПРЕД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА НОВАТА ДИСКРИМИНАЦИОННОСТ – Калоян МЕТОДИЕВ

КОГО И КАКВО ЛЕГИТИМИРА БАН ИЛИ ЗАЩО АКАДЕМИЯТА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕФОРМИРАНА – Владимир Стойчев

НА ОПАШКА ЗА НОВИ ДОКУМЕНТИ*

ДА ОПОНИРАМЕ НА ИДЕЯТА ЗА ГЕЙ СВАТБИ С РАЗУМНИ АРГУМЕНТИ

ВЕНЕЛИН СТОЙЧЕВ: СОЦИОЛОГИЯТА НЕ Е КАМАРА С КНИГИ

ПРОФ: СТЕФАН КАРАСТОЯНОВ: ВРЕМЕ Е ЗА ОБНОВЛЕНИЕ И НОВИ
ЦЕЛИ И ЗАДАЧИ ПРЕД БЪЛГАРСКИ
ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ

КАМЕРИ В СОФИЙСКИТЕ ТАКСИТА

КМЕТОВЕ СЕ СЪБЛЯКОХА В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

ДО БОЛКА ПОЗНАТИ НЕЩА

МАРИЯ ИВАНОВА РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ-ОНЛАЙН:
РАБОТАТА Е МОЯТА
КРЕПОСТ

КЛАСАЦИЯ НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА 2009
ГОДИНА

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА
ВЛИЯНИЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3399

Posted by on сеп. 29 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.