МЕРКЕЛ ПРЕДУРЕДИ ЗА ОПАСНОСТТА ОТ КЕШ ТРАНСФЕРИ

Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че Европейският съюз трябва да бъде нещо повече от просто система за трансфери от по-богатите членки към техните страдащи партньори.

Присъединяването към Еврозоната не е създаване на съюз измислен за парични трансфери, добави тя пред основните европейски всекидневници.

Меркел се сблъска с огромно обществено недоволство сред германците заради финансовата помощ за Гърция и създаването на стабилизационенен фонд за форсмажорни ситуации.

Европейските лидери се опитват чрез него да защитят националните икономики и еврото от спекулативните атаки на световните пазари.

Немските гласоподаватели обаче не искат да плащат на Гърция и евентуално на Португалия и Испания, заради това, че години наред са харчили много повече, отлколкото са изкарвали. Германия постоянно е обект на обвинения свързани с историята и това често се използва като аргумент за искането на различни компенсации, вноски и участие в подобни акции.

Голямата битка, която предстои е националните бюджети оттук насетне да се контролират и от Брюксел, както и да има таван на допустимите бюджетни дефицити.
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3198

Posted by on май 19 2010. Filed under Айсберг. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.