Меглена Попова: НЕУСПЕХ НА БЕРОНОВ, ЩЕ НАНЕСЕ ПОРАЖЕНИЯ НА ВСИЧКИ ДЕСНИ ЛИДЕРИ

Меглена Попова е родена в гр. Добрич през 1955 г.. Завършила Медицинска Академия-София, специалност стоматология. Управител на Стоматологичен център I ЕООД. 15 години се е занимавала активно със спорт /волейбол/. Има една дъщеря студентка по медицина.Член на СДС от 1990 г., два мандата областен председател. Преди това е била областен секретар и заместник председател на  общинско ръководство в Добрич.

Вие сте един от най дългогодишните членове на СДС в гр.Добрич. Какво се случва със синята партия днес?
Синята партия не е това, което беше през 1997 г. Сега сме 2006 г. Има ги НДСВ, задава се създаването на ГЕРБ. Това не ми пречи обаче да мечтая за ренесанса на онзи романтичен, истински и успяващ период на СДС. Сякаш сега ни ги няма индентификационните мотиви. Може би сме уморени, не дай боже апатични. Но СДС беше създадена като съюз на свободни хора, обединили се в името на своята политическа и гражданска свобода, търсеща отговорност за комунистически престъпления, носеща демократичност и справедливост. Така че, каквото и да се случи на синята партия, моето мнение е, че СДС е нужен на България!
Как ще коментирате кандидат-президентската кампания като кандидати, послания, настроения?
Ако трябва да я коментирам с една дума, то тя е: необичайна. Лично аз приемам, че подкрепата на СДС за г-н Неделчо Беронов е почтена и активно насочена. За мен това е правилният ход. Нормално е голяма част от членовете на СДС да видят председателя на партията като кандидат-президент, но  и също така мисля, че бъдещето на партията е по –важно, отколкото собствен кандидат.
Що се отнася до другите кандидати ще споделя мнението, че изходът от изборите не е предрешен. Дистанцията между г-н Първанов и останалите се скъсява. Не бива да се отхвърля възможността за мобилизация на подкрепата за Неделчо Беронов, което може да промени конфигурацията на втория тур.
В случай, че десният кандидат президент не стигне до балотаж, кой от десните лидери трябва да понесе отговорност?
Отговаряйки на този въпрос мисля единствено и само за успех на десния кандидат. Неговият неуспех ще нанесе поражения върху всички десни партии, но в различна степен. Що се отнася до отговорността, тя не бива да се носи от лидера на СДС, защото СДС е с ясно заявена позиция за принципна, последователна и честна политика към десните избиратели и тяхното желание за обща кандидатура, което бе изразявано много силно през последната година.
Как виждате десницата след президентските избори?
Не очаквам евентуалната загуба на тези избори да предизвика криза в СДС отвън. Безспорно ще има много анализи коментари. Но СДС със своите действия не прави нищо, щото да разедини десницата.СДС по мое мнение постъпи честно и принципно.
Как гледате на създаването на партия ГЕРБ и ще промени ли тя политическото пространство ?
Гледам с любопитство. В очакване съм. Безспорно ГЕРБ ще промени политическото пространство, ще промени и класическата представа за политическо структуриране. Голям процент от дясно мислещите хора ще му се доверят, ще приемат и Бойко Борисов, който носи в себе си много активност и динамичност.
С какво свързвате бъдещето на Добрич?
Бъдещето на Добрич свързвам с влизането в Европейския съюз. Мечтая за модерно земеделие, свързано с многото фондове, за фермерство, за култура, за местни избори с кмет на СДС и за много други неща. За прекрасния ми роден Добрич мечтая!
Какви книги чете д-р. Попова през свободното си време?
Чета много.От съвременните български автори-Георги Господинов, Здравка Ефтимова – до американци от началото на 20 век и англичани от 60 те години.Имам и любими книги, диаметрално противоположни:”Добрият войник Швейк” и “Къщата на духовете” на Изабел Алиенде.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=449

Posted by on окт. 19 2006. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.