МЕГЛЕНА КУНЕВА: АБСОЛЮТНА ЛЪЖА Е, ЧЕ СЪМ УЧАСТВАЛА В КАКВИТО И ДА Е ПРЕГОВОРИ ПО АСТА

„Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин.” Така Меглена Кунева, председател на УС на Сдружение „България на гражданите”, коментира във фейсбук – страницата си публикациите срещу нея от последните дни. „Очевидно генерирането на енергия в нашето Сдружение уплаши бъдещите коалиционни партньори – ГЕРБ и БСП – и фабриката за компромати заработи отново с пълна сила. Явно така ще бъде след всяко социологическо проучване, посещение в страната или пресконференция на лицата на „България на гражданите”. Нищо ново, просто проява на лош политически вкус”, подчертава Меглена Кунева.

„Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел – подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под Споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това”, допълва Кунева, чийто профил в социалната мрежа има 15 000 последователи.

„Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това”, заявяват и от Сдружение „България на гражданите”. Справка в интернет-страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори – януари – октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция. Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни месец 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България – няма. Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата. „Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет – потребителите и под страх от поредно освиркване,” заявяват още от Сдружението.

„Много преди Споразумението АСТА да е било на дневен ред, последователно и категорично съм защитавала правата на потребителите. Именно в качеството си на комисар успях да извоювам включването на дефиницията „интернет – потребител” в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС,” заявява още първият български еврокомисар. „У нас протестите по АСТА са срещу следенето в Интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София”, коментира Кунева. „Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака,” допълва още Меглена Кунева. „Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от „България на гражданите”. Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми, в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии,” заключава председателят на Сдружение „България на гражданите”.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

ТВЪРДЕ КЪСНО Е ЗА ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ ДА БЪДАТ ЕФИКАСНИ КАТО ГЕРМАНЦИТЕ – Борис ДЖОНСЪН


НЕООСМАНИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ И БЪЛГАРСКИЯ ОТГОВОРЙордан ТОДОРОВ
 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4311

Posted by on февр. 13 2012. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24997 лв
 CHF =  1.73098 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18533 лв
100  RUB =  2.56485 лв
 USD =  1.72017 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.