МВР: ОТ 274 КМ. ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ ГЛЕДАМЕ САМО 58 – БЪЛГАРИЯ ОФИЦИАЛНО ПРИЗНАВА, ЧЕ НЯМА ГРАНИЦА С ЮЖНАТА НИ СЪСЕДКА

Schupena kamera

ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО Е ПОДАВАНА ДОСЕГА ЗА НЕЛЕГАЛНИ ЕМИГРАНТИ, БЕЖАНЦИ И ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ МОЖЕ ДА СЕ ОКАЖЕ ЛЪЖА

Главният секретар на МВР (Светлозар Лазаров) направи фрапантното изяление: „На практика ние имаме 274-километрова граница, от която 58 имаме изградено интегрирано наблюдение. В останалата част нямаме по причини, в които не искам да влизам… Тя (границата) се охранява чрез физическа сила и ние бройката на лицата, които задържаме, е почти 100-процентова…“

Очевидно останалата част е оставена на произвола на съдбата. В

Затварянето на сухопътната границата с Турция ще струва около 10–11 милиона лева месечно и едва ли ще се стигне до подобна мярка. Това стана ясно от думите на военния министър Ангел Найденов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров във вторник.

Трудно комуникиращият с медиите кадър продължи с откровенията пред БНР, като обяви, че евентуалното затваряне на сухопътната граница ще изисква 3 хиляди служители и ще струва между 10 и 11 милиона месечно на страната.

 На въпрос защо не се възстанови оградата и не се охранява границата, главният секретар на МВР коментира, че аналогията с Гърция не е подходяща, тъй като тя има 12 км. сухоземна граница с Турция. Да, но там има 4 метра бетонна стена и върши идеална работа, защото преди да я направят оттам минаваха до 100 хиляди души на година!  

Нелегалният трафик към България продължава, като за последното денонощие са заснети и транспортирани 80 лица, които са преминали нелегално турско-българската граница, от които само (забележете) 53 са граждани на Сирия.

Секретарят каза още, че в момента се работи за осигуряване на възможност да бъдат настанени бежанци в казармите около Момчилград.

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=6957

Posted by on сеп. 24 2013. Filed under Редакционно. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.