МАЯ МАНОЛОВА – НОВАТА ЦОЛА ДРАГОЙЧЕВА

Депутатката от Кюстендил Мая Манолова постепенно излезе на националната политическа сцена. И не леко и елегантно, а с лакти, зъби и нокти. Манолова минава за една от най-радикалните подръжници на идеята за закриване на политически партии и увеличаване на депозитите за участие в избори. Тя е вносител и на законопроекти в същия дух, които обслужват само и единствено статуквото.С други думи дамата от Кюстендил е почитателка на политиката на сопата. И очевидно е решила да я върти навсякъде и на всяка цена.

Според отлично информирани източници на последното събрание на БСП в Кюстендил, социалистката, която не слиза от страниците на жълтата преса, с императивно-назидателен тон задължила членовете на местните ръководства в града да дойдат на организирания коледен банкет със семействата си. Кой иска, кой не иска –  трябва масовост.
Застаряващата лидерка, обаче не спряла дотам. Задължила и всеки член на ръководството в най-кратки срокове да привлече в редиците на партията по 5 нови члена. Според мълвата, из града на черешите, тонът и не търпял никакви възражения.
Къде останаха идеите – питали се един друг стари социалисти след събранието? Даже вървяла шега с книгата на Станишев, като перефразирали заглавието: А защо ли сме социалисти? Напористата и  откровенно амбициозна Манолова заложила твърдо на количеството за сметка на качеството. Така си правела сметка, че ще спечели по-лесно изборите догодина.
Изпуснала е един от първите уроци за начинаещи политици: политика се прави по убеждение, а не по задължение!
В мемоарите си  Тодор Живков неласкаво е описал Цола Драгойчева, като жена от която всички ги е било страх и която често заплашвала с контактите си по високите етажи на властта. Накрая всички вдигнали ръце от нея.
Дали пък в скоро време в Столетницата няма да вдигнат ръце и от Манолова, напук на контактите й по високите места?
 

ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ЗА И ПРОТИВ ЕВТАНАЗИЯТИЯТА В ЛЮКСЕМБУРГ

КАК СЕ ОПРАВЯШЕ МАДАМ ТАЧЪР В ТАКИВА СЛУЧАИ?

СЛАВЧО ГЕОРГИЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ОБЕРЕ НЕГАТИВИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ 6 МЕСЕЦА

РУМЕН ХРИСТОВ: ИЗБОРИ ПРЕДИ ИЗБОРИ НОСЯТ РИСК

МЛАДЕЖКОТО БСП ИСКА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ГЕЙ-БРАКОВЕТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1798

Posted by on дек. 11 2008. Filed under Актуално. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.23755 лв
 CHF =  1.68287 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.19023 лв
100  RUB =  2.65888 лв
 USD =  1.68781 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.