МАСЛАРОВА ПРАТИ ДЯДО НА ПОЧИВКА, ТОЙ СЕ ВЪРНА С НОВА ИЗГОРА

21 пенсионери от дома за стари хора “Мария Луиза” в Свищов изкарали десетдневен курорт в четири звезден хотел в Пампорово. Почивката била по линия на социалното министерство на Емилия Масларова, която тази есен щедро изпраща български песионери безплатно на море и балкан. Това пътуване обаче се оказало по-необикновено за един от обитателите на дома. Защото в Пампорово той срещнал любовта. В елитния ни курорт Пеньо Басарков се натъкнал на една своя стара позната – Стоянка Пашова от село Карайсен. И тя била пратена там от Масларова. Тяхната дружба, спомените от миналото, сега  прерастнали в нещо повече от това.
Когато видял Стоянка дядото си спомнил, че преди 30 години семействата им работили заедно в чужбина. По-късно се разделили и за късмет се срещнали чак сега в Пампорово. Тя е вдовица от 11 години, а той – от 4.

Почивката обаче свършила и тези незабравими 10 дни на преоткрилите се възрастни останали в миналото. Не минал обаче и месец и баба Стоянка стегнала багажа и право при дядо Пеньо в Свищов. Сега подготвя документи и се мести окончателно в дома при него.
Историята става и за сапунен сериал. Но кой трябва да бъде награден за доброто дело – разбира се министър Масларова. Че ако не беше тя, кога щяха да отидат пенсионерите на курорт. И то в Пампорово. И то в 4-звезден хотел. Баба Стоянка и дядо Пеньо хич нямаше да се срещнат даже. Поне в този си живот. Изобщо да не ни разправят, че имало едни комисиони от цялата работа, дето отивали в министерски джобове заради замисъла на масрафа.
А, Масларова да се стяга. Както върви работата, може и за кума да я викнат скоро. 
 
 

 
ПОСЛЕДНИТЕ 5: 
 
 ВОЛЯТА ЗА ВЛАСТ

"А ЩО Е СВОБОДА?"

ИЗХАБЕНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ УЗАКОНИ ПОРЕДНИЯ СИ УДАР СРЕЩУ ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА НА БЪДЕЩИТЕ РОДИТЕЛИ

ВАЛЕРИЯ НОВОДВОРСКАЯ В ПРЕДАВАНЕТО „НАРОДЪТ ПРОТИВ…”

БОРИСЛАВ АНГЕЛОВ: ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧИМ ДА КАЗВАМЕ "НЕ"

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1559

Posted by on окт. 15 2008. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.