МАСАЖЪТ – ПРАЗНИК ЗА ТЯЛОТО И ДУШАТА

Масажът възниква още в дълбока древност успоредно с народната медицина. Той е последователно дозирано механично дразнение, прилагано директно върху кожата на човешкото тяло, с биофизичен и физиологичен ефект. Различните видове похвати, приложени многократно, тренират защитните и резервни възможности на оргнизма, закаляват го и улесняват неговото физическо усъвършенстване, повишават работоспособността и допринасят за по-бързото отстраняване на умората. Въздействието на масажа е сложен физиологичен процес, в който участват почти всички органи и системи при водеща и регулираща роля на нервната система. Ефектът от масажа се основава на адаптивността на организъма към заобикалящата го среда и свойството на клетките да реагират на дразнения идващи от нея. Силата на въздействието, предизвикано от масажа, зависи от продължителността, темпото и силата на натиск. През вековете различните школи по света развиват разнообразни методики за масаж. Обособяват се няколко основни вида, които ние предлагаме и в нашите центрове. А именно:

 Антицелулитен масаж – Служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Методът има подчертан козметичен ефект. Извършва се с помоща на специални техники и етерични масла.

 Лечебен масаж с мед – Всички са запознати с благотворните лечебни свойства на пчелния мед върху организма на човека. Медотерапията, като масажна процедура представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло.

 Хавайският масаж – Хавайският масаж е една от най-желаните масажни техники в последно време. Комбинират се студени и горещи камъни, с които се прави масаж на цялото тяло. Това е една от последните тенденции в света на красотата и релаксацията.Масажът с тези камъни дава истинска наслада за сетивата. Благодарение на него намалява напрежението в мускулите и се активират енергийните центрове. Използват се различни по вид камъни, с различна температура. Тялото се намазва с етерични масла, за да се отворят енергийните центрове на тялото.

 Hot Stone Massage – Tерапията Hot Stone Massage заема достойно място сред SPA процедурите. Тя е една от най-древните и същевременно скоро възродени техники на масажа за преодоляване на умората и стреса. Топли вулканични камъни от щата Аризона, нагрети равномерно до 50 градуса, се слагат върху енергетичните точки на тялото. Преди това обаче трябва да легнете задължително на дървено легло или на дървен под и масажистката да ви намаже с благовонни масла. Тя ви ги подава, за да ги вдишате, и внимателно масажира тялото така, че да отвори енергетичните му центрове, наречени в древната източна медицина чакри. Камъните са стояли потопени цяла вечер в морска вода, за да се изчистят от отрицателна енергия, а на другия ден – на слънце, за да се заредят с положителна.

 Иумейхо – Източен Специален Божествен масаж на Сайонджи. “Иумейхо“ в превод “Увеличаване жизнените сили на организма, чрез завръщане към природата“. Универсална лечебна методика, съчетание от Китайската ШАОЛИНСКА терапия – Дзен Ти Фа /в превод „Цялостно лечение”/, и методи от Японската народна медицина. Неин създател е японският лечител и учен проф. Масаиуни Сайонджи. Представлява съчетание от дълбок меридианен масаж, наместващи техники и гимнастика.

 В резултат на масажа настъпват и общи изменения в целия организъм – подобрение на апетита, съня и самочувствието и отслабване на невротични оплаквания. Тези изменения се обясняват с рефлекторното влияние на масажа върху централната нервна система и повишението на обмяната на веществата. За да има полза от прилагането на масажите трябва предварително да сте наясно, какъв точно ефект искате да постигнете.

 


 ПОСЛЕДНИТЕ 5: 

 АНОРЕКСИЯТА – ТЪМНАТА СЯНКА НА ОТЧАЯНАТА САМОТА

КОИ СА НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА ДОБРАТА ФИГУРА?

УПОРИТО И ГРОЗНО АКНЕ…КАК ДА ГО ПРЕМАХНЕМ?

О.о, НЕ ПАК СЕ ЗАПОЧВА…

РАЯ ИВАНОВА: ШОКИРАХ СЕ, КОГАТО МЕ ОБЯВИХА ЗА МИС АКАДЕМИЯ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1256

Posted by on юли 16 2008. Filed under За тялото. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.