МАРИ ЛЬО ПЕН: ФРАНЦИЯ Е ПРЕД КОЛАПС

Мари льо Пен е родена през 1968 година. Завършва право в университета на Париж. Работи като адвокат. Лидер на Националния фронт от януари 2011. Тя е най-вероятният кандидат на формацията на  предстоящите избори във Франция през 2012.

ЗА ЛИБИЯ
Войната в Либия, докато вече сме впримчени в една в Афганистан, и докато Ирак е далеч от стабилност, е един много лош избор. Отговорност на френския президент е първо да защитава интересите и добруването на френското население. Общественото мнение в арабските страни може да се обърне срещу нас ако се намесим. Защо Европейският съюз всеки път трябва да се намесва военно, да приема бежанци? Според мен звучи по-логично съседите на Либия да помагат за решаването на този регионален проблем.

ПРЕЗИДЕНТА НИКОЛА САРКОЗИ
Франция катастрофира заради френския президент, който вече не прави нищо, който управлява чрез импулси и емоции, в зависимост от обстоятелствата. И образът на страната и френските интереси страдат от това.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО В ЯПОНИЯ
Искам да изразя своето възхищение от забележителното хладнокръвие и куража на японския народ. Има какво да научим от тях. Как Япония е подготвила населението си за подобно бедствие и как Франция не е подготвена. Трябва да създадем национална гвардия съставена от цивилни, които да се намесват при природни катаклизми.

ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА
С години еколозите се противопоставят на всякакви инвестиции в атомна енергия, дори инвестиции, които имат за цел само да модернизират френските атомни централи. Разбира се ние трябва да развиваме и други енергийни ресурси. Но да обявим днес, че намаляваме производството на ядрена енергия ми звучи напълно абсурдно.

ЕВРОТО
Безспорно, еврото не показа своята жизнеспособност в смисъл, че не стимулира разтеж и преуспяване, не намали безработицата за хората в Европа. Напротив, то допринесе в дългосрочен план за отслабването на нашите икономики. Ако ние се върнем към националната валута, централната ни банка може да дава заеми на страната без лихва. Това може да ни помогне да излезем от спиралата на дълговете в която живеем от няколко години.

ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ
Не се учудвам, че последните социологически проучвания показват, че ще се класирам на втория тур на изборите. Данните ме окуражават да продължа да работя и говоря за моите политически предложения. Все още има много хора във Франция с абсолютно окарикатурена представа за Националния фронт. Ние предлагаме решения и в сферата на образованието, не само по отношение на емиграцията и националната сигурност. Искам да кажа на французите да направят истински избор на втория тур. Саркози и Строз-Кан са близнаци. Те имат едни и същи идеи. Аз съм реаланта алтернатива.

ДОМИНИК СТРОЗ-КАН
(евентуалният кандидат на социалистите за президент)
Той е представителна извадка на всичко срещу което се боря. Политиките, които въведе като шеф на Международния валутен фонт смазаха хората из целия свят, причинявайки катастрофални социални последици.

ЕМИГРАЦИЯТА
Трябва ни мораториум над емиграцията. Има някои секторни дейности, които изискват вноса на емигранти, защото те имат умения, които ние нямаме. Но отвъд това не може да си позволим. Емиграцията води до дефицит в нашата социална система. Само във Франция в момента има 5 милиона безработни. Какво ще правим с това – ще вкарваме още безработни? Това е лудост.

 

Извадки от интервю за „Франция 24”

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ДО 2013 Г. БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА УСПЕЕ ДА УСВОИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ОКОЛО 6.5 МЛРД. ЕВРО

АТАНАС АТАНАСОВ: ЕДНА ВЪШКА КАТО СЕ НАХРАНИ, КАТО СЕ НАЯДЕ КАКТО КАЗВА НАРОДЪТ, ИЗЛИЗА НА ЧЕЛОТО

ЦВЕТКО ЦВЕТКОВ: ЦВЕТАНОВ Е ИЗПОЛЗВАЛ ЙОВЧЕВ ПРИ ДОКЛАДВАНИЯ ПРИ ПРЕМИЕРА ЗА КАДРОВИ РАЗМЕСТВАНИЯ

РЕВОЛЮЦИИТЕ В АРАБСКИЯ СВЯТ

ДОКТРИНАТА „ПЪРВАНОВ – БОРИСОВ“

ПСИХОЛОГЪТ ИВАН ИВАНОВ: ИМА ВРЪЗКА МЕЖДУ КРИЗАТА И ИЗОСТРЯНЕТО НА ПСИХИЧНИТЕ БОЛЕСТИ

МУРАВЕЙ РАДЕВ: ЗАГУБАТА ОТ СДЕЛКАТА С ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НАИСТИНА Е ОГРОМНА И ДО 2015 ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА

ИВАН ГЕНОВ: БОЙКО БОРИСОВ Е В МИННО ПОЛЕ

КРАЙ НА СВЕТА И АПОКАЛИПСИС

НАИСТИНА ЛИ СМЕ ИНТЕРНЕТ ПОКОЛЕНИЕ?

МУЛТИКУЛТУРАЛИЗЪМ И ПОЛИТИЧЕСКА КОРЕКТНОСТ

НЕМСКИТЕ СИНДИКАТИ ГОТВЯТ СТАЧКИ ЗАРАДИ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙСКИТЕ РАБОТНИЦИ

 

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3755

Posted by on мар. 20 2011. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.