МАРИ ЛЬО ПЕН: АМЕРИКАНСКИЯТ МОДЕЛ Е НЕПРИЛОЖИМ ВЪВ ФРАНЦИЯ

СТРУВА МИ СЕ, ЧЕ СЕ ДВИЖИМ КЪМ ФИНАНСОВ КАТАКЛИЗЪМ

Мари льо Пен е родена през 1968 година. Завършва право в университета на Париж. Работи като адвокат. Лидер на Националния фронт от януари 2011. Кандидат за президент предстоящите избори във Франция на 22 април 2012.
 

Френският президент Никола Саркози предложи френските тинейджъри и натурализирани граждани да полагат клетва, че ще защитават Франция (по подобие на американската клетва за вярност). По този повод вие казахте, че сте дълбоко разтревожена от американизацията на френската политика. Какви други тенденции имахте предвид?
Мислех за въвеждането на признаването на вината в нашата съдебна система, идея, която циркулира от няколко години (от президента Саркози), за да се елиминира ролята разследващите съдии, което всъщност е желание постепенно да се въведе американската съдебна система във френския закон. Мисля че нашия президент е запленен  от Съединените щати и не може да разбере, че тяхната култура е достойна за уважение, но различна от нашата. Американскията модел не може да се приложи към френската култура.

Какво е най-доброто, което може да направи Франция за затъналата в дългове Гърция?

Да организира подготвителен спасителен план от Еврозоната за Гърция, а и за още един куп страни. Струва ми се, че се движим към финансов катаклизъм и гърците ще кървят до смърт ако продължаваме да настояваме за мерките, които се прилагат в последните няколко месеца.

Има ли Франция отговорност към Гърция?
Всички в Европа имат, и трябва да погледнат отговорно на това, което става там. Гърция е люлката на демокрацията и свободата. И когато днес чувам някои да говорят за „поставянето им под попечителство”, с други думи да им се отнемат свободата и суверенитета, това показва, че икономическата система създадена от нашите лидери е ненормална. Това беше голяма грешка и сега ние трябва да затворим скобата и да търсим нещо друго.

Какви са уроците за Франция от революциите в Арабския свят?
Урокът е, че идва време, когато хората повече не могат да търпят корупцията, не могат да понасят техните лидери да слагат личните си интереси пред общите, не могат да търпят икономически решения, които облагодетелства малцина, а ощетяват мнозина. Може би европейските лидери трябва да са внимателни, защото революциите, които преобърнаха арабските страни могат утре да достигнат и Европа. Аз съм ще въоръжената намеса в цяла серия от страни, която може да обедини няколко различни групи срещу Европа.

Интервюта е взето от Франция 24.

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

МИХАИЛ ГРУЕВ: В СЪРЦЕВИНАТА НА СОЦНОСТАЛГИЯТА ОСТАВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖИВКОВ

ЗА ИНСТРУКЦИИТЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА „АЛ КАЙДА”Дмитрий А. НЕЧИТАЙЛО
  

ОТВОРЕНО ПИСМО ПО ПОВОД АКТИВИЗИРАНЕТО НА ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ

ПРОФ. ГАРАБЕД МИНАСЯН: ГЪРЦИЯ ЗЛОУПОТРЕБИ С ДОВЕРИЕТО НА ЕС

ПОСЛЕДНИТЕ ДИНОЗАВРИ – Калоян МЕТОДИЕВ

ДВЕ ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ПП ГЕРБ – доц. Любима Йорданова

СЕРГЕЙ АЛЕКСАНДРОВ: ПРИВЛЕЧЕН СЪМ ОТ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА БЪЛГАРИЯ

ИЦО ПЕТРОФФ: ВЪЗРАСТНИТЕ ИЗНЕМОГВАТ, МЛАДИТЕ НЯМАТ РАБОТА

ПУТИН В РОЛЯТА НА ЦАР МИДАС

ШИЯМ САРАН: МАТЕРИАЛИТЕ ОТ УИКИЛИЙКС СА НЕПЪЛНИ, СЕЛЕКТИРАНИ, А ЧЕСТО И ПОДВЕЖДАЩИ

ПОЛ КРЕЙГ РОБЪРТС: КАКВО ПРАВИ НАТО В ЕДНА ВОЙНА В АФРИКА?

ПРОГРАМА НА ПАРТИЯТА НА СПРАВЕДЛИВОСТТА И РАЗВИТИЕТО: ВЪНШНА ПОЛИТИКА НА ТУРЦИЯ ДО 2023

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=4097

Posted by on окт. 5 2011. Filed under Позиция. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.