МАРИЯ ИВАНОВА РОДИТЕЛ НА СЕДМИЦАТА В МАРТИ-ОНЛАЙН: РАБОТАТА Е МОЯТА КРЕПОСТ

Мария Иванова е родена в град Бяла. Завършва СОУ за европейски езици, по-късно – „Начална училищна педагогика с немски език" в Русенския университет и „Културно историческо наследство" в РУ „Ангел Кънчев". От 2001 година работи като журналист във всекидневен вестник „Бряг”-Русе. Главен редактор е на онлайн изданието за политика и култура Общество.нет (www.obshtestvo.net ). Майка е на две дъщери – Полина на 7 години и Нелия на 7 месеца.
 
 

ЛИЧНО

Как избра журналистиката за своя професия?
 По-скоро тя ме избра. Прописах от много малка, още като ученичка. Имах някаква необяснима муза. Първо – стихове, а в горния курс и репортажи, които публикувах в различни вестници и списания. Явно съм от тези малки момиченца, на които детската им мечта се е сбъднала, защото още тогава си избрах тази професия. Може би затова работата и до днес е мое хоби, моето голямо удоволствие.

СЕМЕЙСТВОТО

Какво обичате да правите заедно?
Най-различни неща. Важното е да сме заедно. Понякога се вдетинявам дотолкова, че играя с голямата си дъщеря на криеница в парка, друг път просто изчезваме от всички някъде на почивка тримата, а от скоро и четиримата…

ДЕЦАТА

На какво искаш да научиш твоите дъщери?
Искам да ги възпитам да станат добри хора. Нека един ден да поемат по своя път, розов или трънлив, какъвто си го изберат сами и какъвто им го поднесе съдбата. Надявам се тогава да съм от майките, които превързват рани, а не от тези, които предпазват от падане.
 

РАБОТАТА

Разкажи ни повече за твоята работа?
Работата е моята крепост. Както вече споменах, тя е удоволствие, което не бих заменила за друго, макар че звучи клиширано. Известно е, че човек е щастлив, когато обича това което прави. В този смисъл аз съм много щастлива. Пиша най-вече за политика, но и не се замислям да коментирам всичко онова, което ме впечатлява или ме дразни, без значения в коя сфера на живота е. Защото всички трябва да имаме мнение и да го отстояваме. А българинът е свикнал май само по кръчмите да коментира и да псува управляващите…

БЪЛГАРИЯ

Кои са най-сериозните проблеми на родителите в България според теб?

За съжаление не са малко. Трудно е да си родител, защото средата навън, на улицата, е различна от тази, която ти се опитваш да въведеш вкъщи. Според мен държавата трябва да помага повече. Да мисли не толкова за помощите на многодетните ромки, а и за младите хора, създаващи поколение, което ще е бъдещето на тази държава. А това с 35 лева на месец /и то не за всички родители/, трудно се постига…

СВЕТЪТ

Мислила ли си за кариера в чужбина?
Да, категорично. Дори съм била за по няколко месеца в Германия и в Австрия. Няма да крия, че понякога везните са натежавали много и съм била готова да зарежа всичко тук и със семейството си да започнем отначало на друго място. Така се стекоха обстоятелствата, че днес съм тук, дъщерите ми ще израстнат в България и се надявам поне те да има защо да останат и да не мислят за емиграция един ден.

ИГРАТА

Любима игра?
Най-вече футболът, покрай съпруга ми, който е отдал живота си на този спорт.

ВДЪХНОВЕНИЕТО

Какво ти носи радост и те вдъхновява?
Малките неща, малките жестове. Първата думичка «мамо», протегнатите ръчички, «обичам те»… Често се разплаквам от щастие и това е емоция, която никой не може да ми вземе.

ПОЖЕЛАНИЕТО

Какво е твоето пожелание към българските родители?
 Да имат търпение и да отстояват бъдещето на децата си. Да ги възпитат така, че един ден да се гордеят с резултата от усилията си.
 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ:
 

КЛАСАЦИЯ НА 10-ТЕ НАЙ-ДОБРИ СТРАНИ ЗА ЖИВЕЕНЕ ЗА 2009 ГОДИНА

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ТУРСКИТЕ СЕРИАЛИ СА ИНСТРУМЕНТ ЗА
ВЛИЯНИЕ

КАК МЕТРО ВЛЕЗЕ В ДОМОВЕТЕ НИ

НЕМСКИ СЪД: „ОSSI” НЕ Е ДИСКРИМИНАЦИЯ

АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ В ШВЕЦИЯ

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ТЕСТОВЕ ЗА НАРКОТИЦИ НА ДЕЦА

„ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ” НА СТАТУКВОТО В ССА

ВАТЕРЛОТО НА ВОЙВОДАТА ОТ РЗС

ПОЛИЦИЯТА В XXI ВЕК СЕ БОРИ С ПРЕСТЪПНОСТТА НА АВТОСТОП

ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ РАЗРЕШИ ОЩЕ 4 ГЕННОМОДИФИЦИРАНИ
КУЛТУРИ

КАКВО ИСКАМЕ ЗА ДЕЦАТА СИ?

КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ОРЪЖИЯТА НАМАЛЯВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА – МИТ ИЛИ
ИСТИНА?

ДЪРЖАВНИЯТ КОНТРОЛ Е ЛИПСВАЩОТО ЗВЕНО ПРИ БЕЗОПАСНОСТТА НА
ХРАНИТЕ

ШВЕЦИЯ
И
НОРВЕГИЯ
ИЗПРАВЕНИ
ПРЕД
ТИКТАКAЩА
БОМБА
НА
ИСЛЯМСКО НАСИЛИЕ

ТОЛЕРАНТНОСТТА СИ ИМА ГРАНИЦИ: ОСКАР ФРАЙЗИНГЕР OT
ШВЕЙЦАРСКАТА НАРОДНА ПАРТИЯ ПРЕД ДАРИК РАДИО

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3210

Posted by on май 25 2010. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.