ЛЮБОМИР НЕЙКОВ: ХУМОРЪТ НИ ОТИДЕ НА КИНО – В КИНОСАЛОНИТЕ С ФИЛМА “МИСИЯ ЛОНДОН”

НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ЩЕ ОТСЕЕМ ПО-ДОБРИТЕ НЕЩА ОТ ОСТАНАЛИТЕ НАРОДИ И ТУК ЩЕ СИ ЗАЖИВЕЕМ ДОСТА ПРИЯТНО СЛЕД 100-200 ГОДИНИ

Любомир Нейков е роден е на 7 февруари 1972 г. в Червен Бряг. Завършва НАТФИЗ през 1998 г. в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Румен Рачев. От 1998 до 2006 работи в „Шоуто на Слави“ и в театрална формация Мелпомена. От 2007 заедно с Христо Гърбов, Руслан Мъйнов и Кръстю Лафазанов правят предаването „Комиците“.  Играе в множество наши  и чужди продукции. Последната му роля е на готвача Баничаров в касовия хит "Мисия Лондон".
 

Господин Нейков, като актьор, шоумен как гледате на политиката?
Интересувам се от политика дотолкова, доколкото можем да стъпим на нея и да направим от предаването политическа сатира. Опитваме се с колегите често да го правим по смешен начин и да се забавляваме и ние, и публиката с грешките на нашите управляващи.

Преди няколко години, в шоуто на Слави Трифонов се превъплащавахте в Иван Костов, в кмета  Бойко Борисов. Опасно ли е да се имитират политици?

В “ Комиците” също правя Бойко Боросов и Иван Костов… Не е опасно да се превъплатиш на политик.  Правили сме в това шоу и министър Дянков, и всеки друг, който с нещо ни заинтригува.  В последния запис имахме препратка  към вече новата министърка на здравеопазването Ана-Мария Борисова. В “Комиците” могат да се видят всички тези образи.

Готвачът Баничаров от политическата сатира “ Мисия Лондон” Ви изстреля на световната сцена. Там Вие по мнение на всички от Общество.нет сте най-автентичния герой. Това участие ще промени ли  живота Ви в професионален план?
Животът ми ще се проени дотолкова, доколкото се чувствам много щастлив, че съм част от успеха на такъв сериозен проект като “Мисия Лондон” по едноименната книга на Алек Попов, с режисьор Димитър Митовски заедно с един добър отбор от актьори, включително английски и американски. Направихме този филм, забавлявахме се доста. Но дали точно героят ми Баничаров ме е изстрелял в световното кино, не знам. Аз имам участие в доста американски  филми преди това – “Уор Динк” се казва един филм, в който съм шеста роля заедно с Джон Кюсак, Жоан Кюсак, Мариса Томей и т.н. Така че имам опит в американското кино – мъничък, но значителен.

А в българското кино?
В българското – също. Снимал съм се във филма на Христиан Начев “Коледата възможна”, в “Разследване” на Иглика Трифонова, телевизионни филми в Ефир1, Ефир 2.

Един въпрос във връзка с “Мисия Лондон” – ние, българите, европейци ли сме?
По своему – да. Европейци сме, но държим да имаме свой отпечатък, белег, по който да се различаваме от останалите европейци. Така както гърците се различават от германците, румънците от англичаните и ние се различаваме от другите. И ако ще ме питате с какво точно – чертите са някъде дълбоко кодирани в гените ни още от времето на Хитър Петър, бай Ганьо и т.н. Е, някои характеристики са се поразвили. Хубаво нещо е, че сега границите са отворени, имаме възможност да пътуваме много, да гледаме, да сверяваме часовниците, да сравняваме бита си, лека-полека да копираме това, което ни харесва.Смятам, че ние, българите, ще отсеем по-добрите неща от останалите народи и тук ще си заживеем доста приятно след 100-200 години.

Какво мислите за родният манталитет?
Харесвам го. Да, много е лесно да критикуваме, много е лесно да сме негативно настроени. Но аз не смятам, че това ще бъде водещата сила при мен. Аз съм доста позитивно настроен, вярвам, че с всички качества, които притежаваме, ще успеем.

Вие много дълго време бяхте в шоуто на Слави Трифонов. Защо го напуснахте?
Защото имахме намерение да създадем собствено шоу, да се развивам в тази посока. Всичко, което съм направил е видно и то е доста повече от това, което съм правил преди. Мисля, че с всичко това съм постигнал част от целите, от намеренията си. Аз съм и продуцент, в момента разговаряме в офиса на продуцентска  компания “Дримтийм продъкшън”, която три години прави комиците, втори, трети и четвърти сезон на “Сървайвър” и нека говорят  с Росен Петров.

Когато човек участва дълго време в едно и също шоу, изхабява ли се?
Това ще го кажат зрителите. И те най-често го казват с това дали дали те гледат или не. С комиците имаме три години зад гърба си и все още не сме омръзнали на хората. Имаме най-висок рейтинг в сравнение с всички забавни програми. Даже бием такива успешни проекти като турските сериали, които мачкаха всичко наред, без да се интересуват изобщо от телевизия. Един-два пъти сме били турския “Перла”. Седим доста сериозно на рейтинговото поле, очевидно хората с чувство за хумор предпочитат  “Комиците” и гледат основно него. Над три години сме на върха.

Какво искате да кажете на зрителите с образа на Ненка?
Да внимават в картинката!

Кое е любимото Ви превъплащение?
Всичките са ми любими, те са част от мен самия. Дал съм им все пак живот, за всичко съм помислил, потрудил съм се. Всички те са мои рожби и нямам любими сзмежду рожбите си.

Коя роля все още не сте изиграли?
Няма някаква роля, която много да съм искал и да не съм изиграл. Каквото съм намислил, съм го осъществил. Каквото ми е любопитно, имам възможността да го осъществя, имам свобода на творчеството си.

Какъв човек сте в живота, извън сцената – весел или тъжен?
Весел.

В страната ни отиде ли смехът на кино? По-рано като че ли повече се смеехме…
Да, хуморът ни отиде на кино –  в киносалоните с филма “Мисия Лондон”. Това е доста забавен филм, така че ,който наистина иска да се смее, да отиде на кино и да го гледа.

Шоуто у нас, не искам да обидя никого, изкуство ли е или има и халтура?
Не знам какво разбирате под халтура, но според мен това, което правим в “Комиците” ми е много близко и смятам, че е изкуство. Ние работим със сърце, влагаме душите си, репетираме много сериозно, работим сценариите по две седмици, отработваме ги добре и това, което виждате в крайна сметка заснето като краен продукт, е може би шеста или седма преработка на сценария. Това е доста по-сериозна работа от някои театрални представления. Това е едно прекрасно изкуство, което ще остави своя отпечатък във времето.

Кои световно известни комици харесвате?
Много комици харесвам, но най-вече българските, които са част от предаването – Кръстьо Лафазанов, Христо Гърбов, Руслан Мъйнов, Иван Радоев, Ненчо Илчев, Ернестина Шинова, Маргарита Костова, Ина Вангелова.

В кожата на кой от днешните политици бихте влезли?
Освен Бойко Борисов няма друг интересен. Може би той нарочно направи около себе си така, че той да е звездата. И аз се радвам, че мога да вляза в кожата на звездата!

 
Култова сцена от "Мисия Лондон" (снимка: Яна Блажева и горе)
 
 
 
Като един известен политик (снимка: Борислав Янев)
 


ПОСЛЕДНИ
СТАТИИ: 

РЕСТАВРАТОРИ ОТКРИХА КОЛЕКЦИЯ ОТ 300 ГОДИШНИ ОБУВКИ В СТЕНА НА
ГОТИЧЕСКИ ЗАМЪК

ИСТОРИЯТА СЕ СМЕЕ ИЛИ БИСЕРИ НА КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ

АББА С МЯСТО В РОК’Н’РОЛ ЗАЛАТА НА СЛАВАТА

КОНЦЕРТ НА ЖАН МИШЕЛ ЖАР В БУКУРЕЩ

ТРИМА БЪЛГАРИ ПРЕДСТАВИХА КВЕБЕК В КОНКУРС ЗА СНЕЖНА
СКУЛПТУРА

АКТРИСАТА БОГДАНА ВУЛЬПЕ ЗА ПОЛИТИКАТА, КУЛТУРАТА, ПАРИТЕ,
ПРЕХОДА, МОРАЛА…

ФИНАНСОВИЯТ КРАХ ОТ ЙОХАН НОРБЕРГ

КАМЕРЪН НАДСКОЧИ СЕБЕ СИ С „АВАТАР”

МАРИЯ ДАИЕВА, БИБЛИОТЕКАР (ПАЗИТЕЛ НА РОЛИТЕ) НА НАРОДНИЯ
ТЕАТЪР ПРЕД ОБЩЕСТВО.НЕТ

"КОСМИЧЕСКИ НАВИГАТОР" ЗАВЛАДЯ И БЪЛГАРИЯ

АТЛАС ИЗПРАВИ РАМЕНЕ ИЛИ ЗА ТРИЛОГИЯТА НА АЙН РАНД

СИВОТО ОТ ПАЛИТРАТА ДА НЕ ОБАГРЯ ЖИВОТА НИ

ПЪЛЕН ПРОВАЛ В САТИРИЧНИЯ ТЕАТЪР

НЕПУБЛИКУВАНИ ДОСЕГА СПОМЕНИ ЗА ПИСАТЕЛЯ ДИМИТЪР ДИМОВ ОТ
АСИСТЕНТА МУ ПРОФ. АНГЕЛ ТОДОРОВ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3148

Posted by on апр. 23 2010. Filed under Култура. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.