ЛЮБОМИР КОВАЧЕВ: МОДЕЛЪТ НА АЛИАНС ЗА СОФИЯ ОЧЕВИДНО НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ

Любомир Ковачев е роден на 20 август 1972 година в София. Завършва строителния техникум „Хр. Ботев”. Магистър по политология от СУ „Св. Кл. Охридски”. Председател на СДС – Средец и зам.председател на СДС – София. Член на Националния съвет на партията.
 

Господин Ковачев, в политическото пространство се появи следния тежък казус във връзка с резултата на Синята коалиция. Представянето на изборите, по ваше мнение, победа ли беше или не беше?
По мое мнение резултатът на Синята коалиция е повече от скромен, а и незнам дали поне е от сърце. Иначе казано, не бяха постигнатаи предварително афишираните цели, както като проценти (тоест повишение спрямо Евроизборите), така и като представителство в НС. Тук е мястото всички от Синята коалиция горещо да благодарим на Конституционния съд, че премахна 8% бариера.

Какво бъдеще предвещавате на парламентарната група на сините с 5 депутата от ДБС, 9 от СДС и един земеделец?
Не искам да гадая, а и развитието много зависи от фактори извън самата Синя коалиция и съставляващите я партии. Освен това, нито СДС, още по малко ДСБ, имат хора за самостоятелна група, така че моделът на Алианс за София очевидно няма да се повтори.

От СДС София вече се чуват гласове за смяната на Мартин Димитров. Вашето мнение?

Според устава на СДС след провеждането на избори за НС трябва да се влезе в процедура по избор на ръководство и от тази гледна точка това дали Мартин Димитров ще бъде сменен зависи от вота на всички членове на партията. Това разбира се при уговорката , че отново се кандидатира за председател.

А вие персонално ще го подкрепите ли?
Силно се съмнявам. (смее се)                                                

Как виждате провеждането на вътрешнопартийните избори? Възможни ли са манипулации?
Опити за манипулации или неспазване на устава винаги са възможни, но в крайна сметка от всички членове зависи да не допуснем подобно нещо да се случи.

Възможно ли е да последвате съдбата на Пламен Юруков и  областните лидери на Хасково, Кърджали, Смолян, които бяха изключени от партията?
Не мисля, че подобен въпрос е сериозно изобщо да се обсъжда.

Е, видяхте какво се случи с тях и с неглижиране на резултатите от вътрешните избори в София и Русе например. Мартин Димитров показа, че няма да се спре пред нищо като председател на партията?
СДС за разлика от други политически формации не е собственост на председателя си и историята многократно го е доказала. Всеки, който си е въобрази  нещо подобно е понясял последствията от действията. Не мисля, че в конкретния случай ще има изключние.

 
 

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

МЛАДЕН ДОЧЕВ: ОЧАКВАМ ДВУБЛОКОВО СЛЕДИЗБОРНО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ

СТОЯН РАЙЧЕВСКИ: ПОЛИТИЧЕСКАТА ОТГОВОРНОСТ ИЗИСКВА ПОНЯКОГА И САМОЖЕРТВЕН ПРИМЕР

ЕДНА ЕЛЕНА… МАЛКО В ПОВЕЧЕ!Николай ГАЦЕВ

ИНДИАНА ДЖОУНС И ПОСЛЕДНИЯ ЧЕРВЕНОАРМЕЕЦ НА БЪЛГАРИЯНиколай ГАЦЕВ
 
 

ЗАПУШАЛКИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА – Николай Гацев

ДЕПУТАТЪТ ХРИСТО ПОПОВ: “АТАКА” РАБОТИ ЗА УСПЕХА НА ДПС

БСП И ДПС ИЗВЪРШИХА ПОДЛОСТ И ТРЯБВА ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ -Едвин Сугарев

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2373

Posted by on юли 10 2009. Filed under Гледна точка. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20477 лв
 CHF =  1.71926 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18712 лв
100  RUB =  2.52821 лв
 USD =  1.66072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.