ЛЮБОВ НА РАБОТНОТО МЯСТО – ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

Връзките на работното място не са нещо рядко. 5 от всеки 10 анкетирани признават, че са имали връзка на работа. Много хора изпадат или са изпадали в подобно положение – да се влюбят или просто да имат сексуална връзка с човек с който работят на едно и също място. Какви предимства и недостатъци има това?

Предимства

На първо място връзката на работа спестява огромно количество време и пари, които иначе отиват за срещи. Според някои психолози подобни участници имат много по-дълбока емоционална връзка и една от причината е, че имат много общи теми, въвлечени са в една среда – обсъждат всичко случващо се във фирмата, института, отдела, офиса. Определено това няма да е двойката, която на вечеря няма какво да си каже. Отделно те образуват своеобразен тандем в работата – заедно се борят, което удвоява силите им за постигане на някакви цели, подкрепят се официално или неофициално. Не страдат от липсата на другия, защото по-често се виждат. Отделно виждат истинската същност на своя партньор, а не фалшив образ, който се показва навън. Хората се разкриват най-добре в процеса на работа. Толкова за предимствата.

Недостатъци

Много хора смятат, че връзката на работното място носи само неприятности. Даже на български има много разпространена поговорка: „Там, където си вадя хляба не си вадя онази работа”. Много компании забраняват на служителите си подобно поведение и при разкриването му следва уволнение на поне един от двамата.
Когато работите заедно е много вероятно да си омръзнете по-бързо, защото се виждате по-често. Ако връзката ви е официална ще трябва да прекарвате с половинката си почти цялото време в денонощието, като изключим ходенето до тоалетната.
Най-безобидното, което може да ви се случи на работното място е ревността. Вие буквално „завързани” един за друг и няма начин дори безобиден флирт да остане нерегистриран от половинката ви. Още повече във всеки колектив има услужливи доброжелатели, които нямат търпение да докладват за всичко, което са видели.
Подобна връзка може да разруши кариерата ви и да ви остави безработни на улицата. Всяка връзка има начало и край. Много от тях завършват с влошени отношения. Озлоблението може да се прехвърли в работата и ако сте в някакви отношения на подчиненост да ви вгорчи живота. На работното място враждата от всякакво естество ви прави уязвими за неприятности. Още повече, когато човек с който работите знае лични неща за вас, които са интимни и сте споделяли по време на връзката си.
Така че бъдете много внимателни. Преценявайте човека и не излагайте на риск себе си и него. Целта на любовта е друга.

СЪВЕТИ ЗА ВРЪЗКИТЕ  НА РАБОТНО МЯСТО

1. Долу ръцете от хора, които са ви подчинени. Не знаете дали са с вас заради поста ви или от истинска любов. Отделно ще паднете в очите на останалите си подчинени, които ще използват това при всеки удобен случай, за да ви навредят. Вие вече не сте шеф, а любовник и вашия подчинен може да си въобрази, че сте равни.

2. Ако вече имате връзка и няма връщане назад най-важното е да сте дискретни. Думата дискретност може да ви спести много неприятности. Няма нужда да се гоните из стаите или да се разнежвата по околните бюра. Споделянето с близки колеги, може да ви изиграе лоша шега. Така че златното правило е, че устатата ви трябва да е затворена, а ръцете прибрани.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ:

РАЗЛИКАТА В ГОДИНИТЕ И ЛЮБОВТА

ОБАЯНИЕТО НА ЗРЯЛАТА ЖЕНА

ЗА ИСТИНСКАТА любоФ

7 ПРОБЛЕМА В ОТНОШЕНИЯТА И СЪВЕТИ ЗА ТЯХНОТО РАЗРЕШЕНИЕ

ЛЮБОВ ИЛИ САМОТА – НОВА ВРЪЗКА СЛЕД РАЗВОДА ИЛИ РАЗДЯЛАТА

МЪЖЪТ ИЛИ ЖЕНАТА ИЗНЕВЕРЯВА ПО-ЧЕСТО

ЗАЩО НЯКОИ МЪЖЕ ПРЕДПОЧИТАТ ПО-ВЪЗРАСТНИ ЖЕНИ

КАКВО Е ЛЮБОВТА – НЕ Я БЪРКАЙТЕ СЪС СЕКСА

СЛЕД КРАЯ НА ВРЪЗКАТА

СЕКС С ЖЕНЕН МЪЖ

КОЯ ЖЕНА ЗА КАКВО Е НЕОБХОДИМА НА МЪЖА ПО НАЦИОНАЛНОСТ И ВЪЗРАСТ?

КАК ДА ОТКРИЕМ ПЕРФЕКТНИЯ ПАРТНЬОР С МАЛКО ПОМОЩ ОТ КОМПЮТЪРНАТА НАУКА

ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИЯ ПРИНЦ И ЛЮБОВТА

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=3526

Posted by on дек. 13 2010. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.