ЛЮБОВТА ПРЕЗ ДЕТСКИТЕ ОЧИ

Група изследователи задавали един и същи въпрос „Какво според теб значи любов” на деца между 4 и 8 години. Оказало се, че отговорите на децата били много по-смислени и обширни, отколкото изследователите можели да си представят.


Ребека – 6 години.

Когато баба ми заболя от артрит, тя не можеше повече да се навежда и да си лакира ноктите на краката. Тогава дядо ми постоянно правеше това за нея, дори и когато неговите ръце заболяха от артрит. Това е любов.

Били – 4 години

Ако някой те обича, той някакси по-особено произнася името ти. И ти знаеш, че името ти е в безопасност, когато е в устата му.

Криси – 6 години

Любов – това е когато отидеш някъде да похапнеш и дадеш на някого по-голяма част от пържените си картофки без да го караш да ти даде каквото и да е в замяна.

Тери – 4 години

Любов – това е нещото, което те кара да се усмихваш, когато си уморен.  

Дани – 7 години

Любов – това е, когато мама прави кафе на тате и отпива глътка преди да му даде чашата, за да се убеди, че е вкусно.

Ноел – 7 години

Любов – това е когато говориш на момчето, че ти харесва неговата блуза и той я носи после всеки ден.

Мери-Ан – 4 години

Любов – това е когато твоето куче ти облизва лицето, дори и след като си го оставила само цял ден.Карен – 7 годиниКогато обичаш някого, твоите мигли се вдигат и пускат нагоре-надолу, а от тях се сипят звезди.

Марк – 6 години

Любов – това е когато мама вижда тате в тоалетната и не мисли, че това е гадно.

Джесика – 8 години

Ако не обичаш, в никакъв случай не трябва да казваш „обичам те”, но ако обичаш, тогава си длъжен да го казваш постоянно. Хората го забравят.Веднъж авторът – Лео Баскаглия, обяснил, че смисълът на това запитване е бил да намери най-грижовното дете.

И така победител станал четири годишно хлапе, чийто възрастен съсед неодавна загубил жена си. Виждайки, че мъжът плаче, детето отишло при него, седнало в скута му и просто останало така. Когато майка му го попитала какво е казало на съседа, детето отговорило „Нищо. Само му помогнах да плаче.”


ПОСЛЕДНИТЕ 5:

ИСТИНА ИЛИ ЛЪЖА?

ЗАБРАНЕНИЯТ ПЛОД

EДНА ВЕСЕЛА ИСТОРИЯ

ЕЗИКЪТ НА ЛЮБОВТА

СЕКСУАЛНОСТТА НА ЖЕНАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=1466

Posted by on сеп. 22 2008. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.20686 лв
 CHF =  1.71384 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.23656 лв
100  RUB =  2.56728 лв
 USD =  1.70072 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.