ЛЮБОВТА НА ФОТОГРАФКАТА (РАЗКАЗ)

Вятърът галеше леко зачервените ѝ от студа бузи. Тя инстиктивно се обърна, непрестанно имаше чувството че той я преследва, не се бе чувствала отпочинала от месеци, дори в съня й той я следваше.
 – Не, дръж се като възрастен човек, сама си, а той гние в затвора! – промърмори тя под носа си, за да се успокои.”Да, той наистина бе осъден, но дали не бе избягал? Наистина ли бе сама?” , тревожните й мисли не й  даваха покой. Дори сега в този хубав, облачен ден на нос Калиакра. Ден, вълни, облаци, всичко съчетано в комбинация, за която всеки фотограф би жертвал дясната си ръка, за да снима. А нейния пръст, стоеше на копчето, неспособен да го натисне. „Той ще се върне за мен, знам го!” – помисли си тя. С голямо усилие на волята си, тя отпъди лошите мисли и най-накрая натисна копчето, и вече не можеше да спре. Бе попаднала в транс. Снима всичко от разбиващите се в камъните вълни, до рибарската лодка в далечината.
 Спря за момент, защото дочу нечии стъпки. Кръвта се смръзна във вените й. „Нима това бе той?!?” Тя се обърна много бавно и го видя… Най-страшният й кошмар!
 Той й се усмихна. „Все още е перфектен”, помисли си тя. Бе малко по-блед, отколкото тя го помнеше и поотслабнал, обаче бе той. Пушеше си цигарата- червено Marlboro, механично отбеляза тя. Още се усмихваше, а усмивката му бе пълна с горчивина, и двамата знаеха какво предстоеше да се случи.
 Тя помнеше тази усмивка, бе изписана на лицето му, когато сваляше колана си. Тя потрепери, но не от студа. Той забеляза това и усмивката му стана по-широка, докато гасеше поредната цигара. Тя си спомни как я бе вързал, как я бе горял със запалени цигари, но все пак колко много го обичаше, как го защитаваше, как бе стигнала до Пирогов и бе казала, че е паднала по стълбите, когато лекаря я попита, защо крака й е счупен. Как бе лъгала семейството и приятелите си. Спомни си как на сватбата си си мислеше, че се жени за ангел, но бе забравила че има и паднали ангели. Тя знаеше, че той ще я убие и не му се сърдеше, напротив, още го обичаше, както не бе обичала друг.
 Тя безмълвно се обърна и продължи да снима, знаеше че смъртта идва, но не като неканена гостенка, а като стара позната. Не беше нужно да чака дълго, след няколко минути две нежни ръце я бутнаха, настоятелни, но все пак нежни.
– Черният ми ангел! – прошепна тя преди студеното море да я приеме в обятията си.

 

***                        

 Станимир дълго седя и съзерцава красивата жена на носа. Тя бе фотографка или това й бе просто хоби, личеше си по големия фотоапарат, явно за професионалисти. Гледаше я, защото нямаше какво друго да прави, беше много студено и рибата грам не кълвеше. След малко непознатата се обърна постоя няколко минути, гледайки нещо зад себе си. С остро движение тя отново се завъртя и продължи да снима , а след това най-неочаквано скочи във водата. Той си спомни изражението й точно преди да скочи, изражение на облекчение
Защо ли?

 


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ЛЮБОВТА ПРИ ЖИВОТНИТЕ

ДЕПРЕСАНТСКА ЛЮБОВНА ИСТОРИЯ

НЯКОЛКО ПРИЧИНИ И НАЙ-ГОРЕЩАТА ЛЮБОВ ДА ИМА СТУДЕН КРАЙ

НЯКОГА, НЯКЪДЕ СИ… УЧЕНИЧЕСКА ЛЮБОВ

ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

СТРАХОВЕТЕ В ЛЮБОВТА

АТРАКТИВНИ ПОДАРЪЦИ ЗА 14 ФЕВРУАРИ ЗАЛИВАТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ ДЕВА, РИБИ, ВЕЗНИ

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ КОЗИРОГ, РАК, ВОДОЛЕЙ, ТЕЛЕЦ, СТРЕЛЕЦ, ОВЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2525

Posted by on сеп. 21 2009. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.21074 лв
 CHF =  1.74192 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.18773 лв
100  RUB =  2.49116 лв
 USD =  1.66326 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.