ЛЮБОВТА ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА

Знаете поговорката, че с пари може да се купи всичко, освен любов от сърце. Изглежда идва време в която тази мисъл се променя. По време на икономическата криза кешът започва да играе ролята на основен крепител в живота на една двойка. Много двойки се разпадат по чисто икономически причини, което откъдето и да се погледне е грозен цинизъм. Въпросът е как да не се стига дотам? 

Хората все по-често се сблъскват с несигурност в работата си, доходите падат, имат постоянни тревоги за пари, кредити, изнервени са,  че това даже засяга  и физическото оцеляване на някои. Ако сте достатъчно интелигентен човек и си давата сметка за това положение следва да си зададете въпроса как може да го използвате, за да подобрите отношеията с партньора ми.

Тежките времена на рецесията могат да се окажат добри за възстановяване на нарушената комуникация в двойката. Тъй като икономическата криза е безпрецедентна и засяга всяка страна на живота, двойката може  да седне и заедно да преподреди своите финансови мечти в нови приоритети. Трябва заедно  да се оптимизират разходите и да се поеме солидарна отговорност за общите пари.

За да не се стигне до скандали за пари в края на месеца двойката заедно трябва да направи одит на сумата с която разполага. Отнема по-малко от половин час да се съберете на масата и на лисче да нахвърляте най-необходимото. Спестяването на малка сума пари всяка седмица ( може и дори в прасенце касичка) ще намали ефекта от нервността заради финансовите проблеми. Задължително до края на кризата трябва да спрете да харчите на кредит! Така само затъвате повече.

Спомените затова какви пари сте имали и какви сте изкарвали няма да ви помогнат, даже напротив – ще влошат психическото ви положение към още по-голямо изнерявяне. Винаги, когато нервите ви изпънат заради пари си отговорете на въпроса струва ли си да си разваляте отношенията с партньора заради това? Парите пак ще се появят отнякъде. Развалените отношения трудно ще се възстановят.

Качеството на нашите близки отношения, на любовта, това което ни прави щастливи и задоволени, по никакъв начин не зависи от това колко пари имаме. Има го в захаросаните филми от 17 часа, само че те не са истина.


ПОСЛЕДНИ СТАТИИ: 

ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА МЪЖА ВЪВ ВРЪЗКАТА

ОБИЧАТ ЛИ МЪЖЕТЕ ДЕБЕЛИ ЖЕНИ

СТРАХОВЕТЕ В ЛЮБОВТА

АТРАКТИВНИ ПОДАРЪЦИ ЗА 14 ФЕВРУАРИ ЗАЛИВАТ ИНТЕРНЕТ ПРОСТРАНСТВОТО

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ ДЕВА, РИБИ, ВЕЗНИ

МЪЖЪТ ВЪВ ВРЪЗКАТА СПОРЕД ЗВЕЗДИТЕ КОЗИРОГ, РАК, ВОДОЛЕЙ, ТЕЛЕЦ, СТРЕЛЕЦ, ОВЕН

Коментари

comments

Short URL: http://obshtestvo.net/?p=2315

Posted by on юни 12 2009. Filed under За любовта. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Оставете вашето мнение

Валутни курсове

 AUD =  1.24069 лв
 CHF =  1.67108 лв
 EUR =  1.95583 лв
 GBP =  2.21028 лв
100  RUB =  2.69828 лв
 USD =  1.67983 лв

Реклама

Позиция

cialis buy viagra
За нас | Връзки
Общество.нет - Всички права запазени © 2006-2013г. При цитирането на авторски материали от Общество.нет, позоваването на сайта е задължително.